Kosorica javnosti: Dođite u moj stan, pogledajte slike i tepihe

U jeku afere vezane za crni fond HDZ-a Jadranka Kosor sazvala je presicu kako bi se pohvalila da u redovima svoje stranke ima i prvog policajca u državi - Tomislava Karamarka.

13.9.2011.
15:32
VOYO logo

Karamarku je šefica pred novinarima uručila člansku iskaznicu, kao dokaz obnovljenog članstva, te najavila da će tražiti da poštuju svi zakoni pa i oni o neovlaštenom curenju informacija iz državnih tijela i procesima koji još nisu završeni, jer je svaki taj čin kazneno djelo.

Upitana je koliko je osobno bila upućena u financiranje vlastite kampanje 2005. godine i 2007. godine, budući da je teško povjerovati da osoba koja je bila prva uz predsjednika nije znala apsolutno ništa o financijama stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je konferencija za novinstvo, ne istraga, niti je bilo tko od vas ovlašten istraživati u elementima o kojima govorimo", kazala je Kosorica. Sve što zna reći će nadležnim institucijama i ne smije dopustiti da se "ljudi protiv kojih se vode procesi pozivaju na njene izjave".

Raspored obilaska - naknadno

"Ničim se nikada nisam okoristila. Možete pogledati moju imovinu, ako želite, možemo otvoriti sve što imam, možete doći u moj stan, pogledati svu moju imovinu, popisati slike, tepihe, što god hoćete i usporediti sa plaćama koje sam dobivala od 1995. kad sam ušla u politiku do danas", kaže Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara kad se može doći u razgledavanje, Kosor je odgovorila: "Javit ćemo vam."

A vjeruje li Kosor još uvijek da nakon svega što se događalo u njenoj stranci ne treba snositi nikakvu moralnu odgovornost?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno. Apsolutno. Zato sam ovdje", odgovorila je na to pitanje.

"Ovaj pokušaj nametanja kolektivne krivice HDZ-a je apsurdan", rekao je novopečeni povratnik u tu stranku Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministra unutarnjih poslova Karamarka su upitali zašto se baš danas, u jeku najveće HDZ-ove korupcijske afere, on pojavljuje pred novinarima i pokazuje iskaznicu HDZ-a, odnosno ne misli li da se to može shvatiti kao pritisak na policiju.

'Ispada da svatko tko ulazi u HDZ je automatski sumnjiv'

"Apsolutno pogrešno razmišljanje. Mi smo u zadnje dvije i pol godine pokazali kako radimo. Vidjeli ste koliko je članova HDZ-a završilo u Remetincu i ja sad ulazim u taj isti HDZ. Mislite da ćemo mi posustati?", pitao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je dodala da je novinar izrekao "nevjerojatnu stvar".

"Kad se razgoliti ovo što ste kazali, ispada da je svatko tko ulazi u HDZ automatski sumnjiv", primijetila je šefica HDZ-a, zaključivši kako oni na to neće pristati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se u pozivu za konferenciju za novinare nije navodio povod, za pretpostaviti je bilo da je tema – crni fond HDZ-a, koji je punjen izvlačenjem novca iz državnih tvrtki, a pražnjen u glamuroznim predizbornim kampanjama i putem uplatnica za povlaštene članove HDZ-a. No, formalno Kosor se samo htjela pohvaliti novim-starim članom, ni manje ni više nego prvim policajcem u državi.

Treća presica u dva dana

Ivan JarnjakO crnom fondu je najprije u ponedjeljak govorio , glavni tajnik stranke u doba Ive Sanadera, te u utorak Branko BačićKosoričin glavni tajnik stranke . Tri sata kasnije odlučila se oglasiti i šefica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Crni fond HDZ-a

Vezani članci:

arti-201109130287006 arti-201109130070006 arti-201109130012006 arti-201109120400006 arti-201109130618006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo