Kosor: Razumljivo je da se ljudi boje gladi

Premijerka Jadranka Kosor poručila je da se ne boji nikoga, no na pitanja o HDZ-u uzvraćala je pitanjem: 'Zašto isto ne upitate SDP'.

10.10.2011.
22:27
VOYO logo

Gostujući u Dnevniku Nove TV premijerka Jadranka Kosor poprilično nervozno je odgovarala na pitanja voditelja. ''Zašto to ne upitate SDP'', ''Zašto samo HDZ prozivate'', ''Zašto to niste upitali Milanovića'', odgovarala je predsjednica Vlade voditeljima Dnevnika.

Premijerka je pogledala prilog o problemima radnika Đakovštine, te je rekla kako će ministar poljoprivrede Petar Čobanković razgovarati s radnicima i pokušati pronaći problem. Zaključila da svatko tko ima problem ''upire oči prema Vladi'' te da je ''razumljivo da se radnici boje gladi''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htjela odgovoriti u kojoj izbornoj jedinici će se natjecati te je istaknula da to birače ne zanima, već da im je bitan program HDZ-a. Kosor je komentirala izjavu HDZ-ovca Josipa Đakića, te je rekla da nije sretna zbog toga, ali je ujedno istaknula da je isti dan zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh rekao da je HDZ ''banda'', pa ''nitko nije reagirao''.

Uvijek je spremna suočiti se s Milanovićem

''Dvije godine SDP govori da je HDZ zločinačka organizacija i to nitko ne osuđuje. Đakić je mogao bez toga što je rekao, a ni ja nisam sretna zbog toga'', rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka Kosor je rekla da je spremna suočiti se s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem u svakom trenutku, a na pitanje mogu li se očekivati nova uhićenja zbog korupcije u HDZ-u, odgovorila je kako je to pitanje ''nekorektno'' te da ga treba postaviti Mladenu Bajiću i USKOK-u.

''Nitko ne pita Milanovića kako je kupio drugi stan. Rekao je da će prodati prvi, a dobio je kredit koji nije smio dobiti'', upozorila je Kosor te izjavila da ''uvrede SDP-a izazivaju tjeskobu kod HDZ-a''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno je koga predsjednik Josipović podupire

Tijekom gostovanja na Novoj TV premijerka je istaknula da predsjednik Ivo Josipović nije nepristran u izbornoj kampanji .

''Josipović često govori tako da je vrlo jasno koga podupire na izborima, a svima je ujedno jasno o kome se radi'', izjavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201011220227004-Više o temi HDZ

Vezani članci:

arti-201110090276006 arti-201110061142006 arti-201110100795006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo