Kosor 'privatizira' proslavu Dana državnosti

Iz oporbenih redova ovih dana mogle su se čuti ocjene kako je vladajući HDZ u potpunosti 'privatizirao' proslavu u gradu heroju Vukovaru ne poslavši pozive čelnicima oporbeni stranaka.

25.6.2011.
11:02
VOYO logo

Nikad kraja politizaciji 20. rođendana Republike Hrvatske - nakon što je proteklih desetak dana obilježilo natezanje između premijerke Jadranke Kosor i predsjednika Republike Ive Josipovića oko programa svečane proslave Dana državnosti, iz oporbenih redova mogle su se čuti ocjene kako je vladajući HDZ u potpunosti 'privatizirao' proslavu u gradu heroju Vukovaru ne poslavši pozive oporbenim čelnicima.

Na obilježavanje 20. obljetnice neovisnosti u Vukovaru, gdje će državni vrh položito vijence na Ovčari i Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja, te proslavljati u vukovarskoj vojarni i dvorcu Eltz, protokol naime nije pozvao sve saborske zastupnike, nego samo one iz pete izborne jedinice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se u četvrtak vratio iz Bruxellesa, predsjednik SDP-a Zoran Milanović bio je neugodno iznenađen činjenicom da ni on ni drugi saborski zastupnici njegove stranke nisu pozvani u Vukovar. Milanović je dobio poziv za svečanu večeru koju u Zagrebu organizira predsjednik Josipović, namjeravao je prije toga nazočiti i vukovarskom dijelu proslave što ga organizira Vlada, ali premijerka Jadranka Kosor tamo ga, čini se, nije htjela, piše Novi list.

''Izgleda da su oni to zamislili kao HDZ-ov skup , pa za nas ostale nije bilo mjesta'', ističe Milanović kojeg nije nimalo odobrovoljila pozivnica koju je dobio za prijem što ga u ponedjeljak u 18 sati u Banskim dvorima priređuje predsjednica Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I SDP-ov potpredsjednik Sabora Neven Mimica potvrdio je da nije dobio poziv u Vukovar, kao ni šef HSU-a Silvano Hrelja.

Vezani članak:

arti-201106010118006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo