Kosor: Pripada li čelno mjesto CO-a HSLS-u?

"Radi se o raščišćavanju odnosa, očito, unutar HSLS-a.

25.1.2010.
19:30
VOYO logo

arti-201001220642006Šefica HDZ-a je danas opovrgnula u emisiji Kako vlada Vlada da je ikoga "uklonila" iz stranke na današnjem sastanku Predsjedništva HDZ-a. Pojasnila je da je Mladen Barišić, bliski prijatelj Ive Sanadera "razriješen dužnosti rizničara jer praktički tu dužnost, koliko ja znam, niti obavljao".

arti-201001250374006Dužnost rizničara je nazvala "funkcijom na papiru", a za medijske napise o njegovu upletenost u aferu sa Fimi-Medijom, Jadranka Kosor je kazala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donedavno nisam znala što je to Fimi medija, gospođu koja se spominje (Nevenku Jurak, op.a.) nikada nisam upoznala, vidjela sam ju u medijima na fotografijama. Ako postoji istraga, naravno da se treba provesti. Ne znam je li bliska s ljudima za koje govorite".

Branko Bačić je "glavni tajnik HDZ-a i ima gomilu posla u stranci", pa je razriješen na vlastiti prijedlog jer je smatrao da u Ministarstvu mora ne može dobro raditi pored "itekako važne funkcije u stranci", objasnila je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001120123006"Mi smo se odlučili ne uklanjati nekoga tko je nekome bio blizak, nego ojačati stranku", izrazila se premijerka.

Pripada li čelno mjesto CO-a HSLS-u?

Demantirala je da je tražila smjenu HSLS-ovca Hrvoja Vojkovića iz Croatia Osiguranja i da joj je prijetio. Naglasila je da se ne viđa s njim, a u Tuzli su se pozdravili što je "prilično" njemu kao šefu uprave državnog poduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001250030006"Radi se o raščišćavanju odnosa, očito, unutar HSLS-a. Neću da se rublje pere preko mojih ili naših leđa", kazala je Kosor i dodala da ako se HSLS odluči za njegovu smjenu da će se o njoj raspravljati na užem kabinetu Vlade te će Vlada "zatražiti da se ispita da li negdje stoji da mjesto čelnika Croatia osiguranja nakon izbora pripada HSLS-u" kao što se tvrdi.

Nije željela govoriti o nepravilnostima o kojima se piše u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne treba prekidati Bajića'

Nije htjela komentirati primjedbu šefa oporbe Zorana Milanovića na račun glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da ne bi trebao dobiti još jedan mandat jer se u protekla dva nije dovoljno borio protiv korupcije zbog političkih pritisaka.

"Naše stajalište je da DORH kvalitetno radi posao, a na čelu mu je Mladen Bajić. Nema potrebe prekidati taj posao i baciti se u potragu za nekim drugim", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pelješki most će se završiti 2015. godine

U kratkim je crtama najavila da će Vlada uskoro objaviti ugovor o prodaji Sunčanog Hvara između Vlade i Orco grupe, nastavak izgradnje Pelješkog mosta 'koji je postao simbol nečeg lošeg, ne znam zašto', odnosno dovršetak tog projekta do 2015. godine, izmjene Zakona o golfu i kazneni progon kradljivaca žita iz tvrtke Đakovština.

Međutim, nije znala odgovoriti kada će otvoriti državnu cestu D 404 koja spaja središte Rijeke s autocestom prema Zagrebu. U 2.5 kilometra te ceste uloženo je pola milijarde kuna i čeka se na nju već šest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo