'Nekima se isplati stečaj' / Kosor otkrio da je DORH počeo istraživati aferu Hotmail: 'Tražili su materijal'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Imam neke informacije da DORH i MUP traže materijale, znači da su svoj posao već počeli raditi', izjavio je Darinko Kosor

15.5.2018.
17:29
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sastanka koalicijskih partnera HDZ-a s izvanrednim povjerenikom za Agrokor Fabrisom Peruškom, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor otkrio je novinarima da su DORH i policija započeli istraživati aferu Hotmail. Zatražili su, naime, materijale sa sjednice Odbora za gospodarstvo, kojim predsjeda Kosor, kada je na tematskoj sjednici svjedočila tada potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

"Treba utvrditi jesu li neki pojedinci ostvarili osobnu materijalnu korist, a to je posao DORH-a i MUP-a. Imam neke informacije da traže materijale, znači da su svoj posao već počeli raditi. Recimo tražili su materijal s mog Odbora za gospodarstvo", kazao je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nekima stečaj u većem interesu'

Predsjednik HSLS-a ističe da je nagodba vjerovnika Agrokora glavni prioritet, no da postoje neki vjerovnici kojima bi više isplatio stečaj Agrokora nego nagodba, zbog čega isti ugrožavaju proces.

"Treba javno to iskomunicirati da se zna koji su to vjerovnici. Građani od nas očekuju da se do 10. srpnja postigne nagodba, da se niti jedna kuna poreznih obveznika ne utroši u Agrokor i da ta priča s Agrokorom završi, bar što se tiče povjerenika i da vjerovnici postanu vlasnici i dalje vode kompaniju", izjavio je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagodbu može ugroziti vjerovnik koji osporava cjelokupni proces u svom parcijalnom interesu, istaknuo je Kosor. Rekao je i da vladajuća većina i podrška premijeru Plenkoviću nije upitna te da ćemo sljedeći tjedan dobiti novog ministra gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo