KOSOR OŠTRA: / 'Imamo dvije vlade: HDZ i Most, a premijer Orešković ne kontrolira ništa'

Image
Foto: Pixsell, Jurica Gaolić

Premijer Orešković je, kad je dobio mandat, rekao da neće tražiti 90 dana, nijedna vlada to ne treba tražiti. Na samom početku nije se ostvarilo nijedno od obećanja.

27.2.2016.
12:38
Pixsell, Jurica Gaolić
VOYO logo

Bivša premijerka na N1 istaknula je još jednu zabrinjavajuću činjenicu:

"Nikad se nije dogodilo da više od mjesec dana nema svih ministara. Posebice za mjesto koje je ključno, ministar branitelja, premijer uzima vrijeme za razgovore. Nije mi jasno misli li on uzeti više kandidata ili jednoga. Ja stvarno ne mogu razaznati tko radi na proračunu ministarstva branitelja, za koji je razvidno da će se smanjiti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HDZ DAO ULTIMATUM MOSTU?: /

'Ili će Milijan Brkić biti novi ministar, ili idemo na nove izbore'

Image
HDZ DAO ULTIMATUM MOSTU?: /

'Ili će Milijan Brkić biti novi ministar, ili idemo na nove izbore'

"Premijer i Vlada šute, a imamo velik problem"

Komentirala i napise kako je ova vlada samo prepisala proračun prošle.

"Ja reforme ne vidim. Vidjet ćemo kad budemo vidjeli proračun za svako ministarstvo. Nema teških rezova niti teških odluka. Što se tiče izvješća Europske komisije, ona je jasno naznačila, a ja sam i o tome u Saboru upozoravala da poštujemo smjernice koje nam je odredila EK. Primjerice, mirovinski sustav. Penalizacija prijevremene mirovine i odlazak u mirovinu sa 67 godina. Mi imamo problema s tim, a premijer ni Vlada o tome ne govore ništa" zaključila je Kosor te dodala kako javnost ne zna ni na "koji način će se restrukturirati javna poduzeća, kakav je to plan za smanjenje i državne uprave i postoji li uopće"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra i kako Orešković do sada nije pokazao nikakvu toliko najavljivanu stručnost

"Ne sumnjam da je on dobar menadžer, ali vezano uz Lozančića, on je rekao da mu treba vremena. U raspravi o Vladi, on je rekao da je to bilo predugačko i prestrašno i da je toliko dugo odlučivao u svojoj tvrtki, to bi bila propast. Puno je važnija rasprava o Vladi, a ne o ministrima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo dvije vlade, HDZ i Most

REAKCIJE NA PAULETIĆEVO IMENOVANJE: “Ovo je kao da ste poreznog dužnika imenovali zamjenikom ministra financija”

"Jučer jedan od ljudi iz Mosta kaže da će se o izboru za ministra branitelja razgovarati; ne za je li jedan ili više kandidata za tu poziciju" kaže Kosor te dodaje kako je Brkić postao "kandidat za ministra branitelja u trenutku kad ga je njegov šef javno kandidirao, očito bez razgovora s njim..." Nejasno joj je i kako Milijan Brkić misli zakon o hrvatskim braniteljima učiniti ustavnim, kada za to nema potrebne glasove oporbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oštre su primjedbe i na ministra Orepića. Očito je da ne vlada harmonija kakva se hoće prikazati. Reakcije na izbor gospodina Pauletića za ministra turizma, drugi članovi kažu da je to bio Mostov izbor, ono što se sad stvara kao dojam jest da postoje dvije Vlade u Hrvatskoj, jedna je HDZ, druga je Mostova"

"Orešković je javnosti simpatičan, često zato što se šali na svoj hrvatski i to je dobro, ali ostavlja dojam čovjeka koji ne nadzire sve procese. Njegov je posao da koordinira ministarstva" zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo