Kosor: Oduševljava me Josipović, najbolji je

'Oduševljen sam svime što Ivo Josipović radi, to je iznad svih mojih očekivanja.

16.10.2011.
18:54
VOYO logo

No, unatoč zadovoljstvu aktualnim predsjednikom, Kosor nije naklonjen jačanju predsjedničkih ovlasti u vođenju države. Prema prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu ima, kako kaže, realan odnos. Pridaje mu zasluge za stvaranje države, doduše zajedno s ostalim građanima i strankama, kao i pokojnim premijerom Ivicom Račanom, no osim političkog obračuna s HSLS-om, zamjera mu što je dopustio da Hrvatskom zavlada 200 bogatih obitelji.

"Bila mi je čast ručati s Rohatinskim"

Odgovarajući na pitanja voditelja, Kosor je demistificirao i nagađanja o stranačkom angažmanu guvernera Željka Rohatinskog. "Prije više od godinu dana, petorica uglednih ljudi, među kojima je i jedan franjevac, predložilo mi je ručak s Rohatinskim, koji je razmišljao o političkom angažmanu, a HSLS mu je izgledao kao najbolja opcija, između ljevice i desnice. Nekoliko mjeseci nakon tog ručka, počele su priče u medijima o tome hoće li se Rohatinski angažirati illi ne, i uz koga, a većina se toga, o čemu se raspravljalo u medijima, nije ni dogodilo", ispričao je, priznavši da su na neki način bili žrtva "slučaja Rohatinski", no to ga ipak ne bi omelo da ponovo odluči jednako u istoj situaciji. "Tko ne bi prije godinu dana otišao na ručak s Rohatinskim? Bila mi je čast", kaže Kosor, napominjući da je guvernerov rejting popularnosti tada bio 30 posto. Kosor ne žali ni zbog političke rehabilitacije Dražena Budiše koji jedini, kaže, može oteti dva mandata HDZ-u u 9. izbornoj jedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Županije - košnice za političke trutove'

Čelnik HSLS-a ponovio je i dijelove stranačkog programa u kojima bez zadrške najavljuje rezove u javnoj upravi i reformu županija u regije, čime bi bez posla ostalo 3.500 zaposlenika županija, županijskih agencija i tvrtki. Županije naziva "košnicama za političke trutove". Kosor je otkrio da podržava prosvjede koji se diljem svijeta održavaju protiv agresivnog neoliberalnog kapitalizma, što se, kaže, ne kosi s njegovim liberalnim opredjeljenjem. "Ja sam radničko dijete, apsolutno podržavam sve pokrete ovog tipa. Ne može bogatstvo biti u rukama jedan posto ljudi, a da je ostalih 99 posto sirotinja", rekao je Darinko Kosor.

Vezani članci:

arti-201110130291006 arti-201109100170006 arti-201109020798006 arti-201108250339006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo