Kosor: Od optužnica JNA štitit će nas zakon

22.9.2011.
21:05
VOYO logo

''Toga je zaista dosta!'', komentar je premijerke Jadranke Kosor na optužnice iz Srbije. Naglasila je da se u Vladi razmišlja o izradi zakona kojim bi se stalo na kraj ''tome što se događa''.

''Zakonom želimo proglasiti ništavnima akte pravosudnih tijela bivše JNA i bivše države. Uznemiravanje koje trpe hrvatski branitelji, ali i drugi građani, postaje nepodnošljivo. Nepodnošljivo je da svaki dan čekamo što će i kakve optužnice doći iz susjedne države. Moramo podvući crtu i nešto napraviti. Ministarstvo pravosuđa i Državno odvjetništvo zajedno će predložiti neke korake u izradi zakona'', izjavila je Kosor te dodala da je Hrvatska bila žrtva agresije, a da su hrvatski branitelji branili svoju zemlju i dom te oslobađali okupirane krajeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće za ratne zločine beogradskog Višeg suda podnijelo je, naime, optužnicu za ratni zločin i genocid u Vukovaru protiv Vladimira Šeksa, Ivana Vekića, Branimira Glavaša, Tomislava Merčepa te 40 vukovarskih branitelja. Optužnicu je u utorak na osječkom Općinskom sudu primio ratni ministar unutarnjih poslova Vekić, piše Večernji list.

Jedan od optuženih, Vladimir Šeks, u srijedu je kazao da ne priznaje optužnice, rješenja i odluke tužiteljstava bivše JNA i vojnih sudova JNA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109220150006 arti-201109210846006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike