Kosor o crnom fondu HDZ-a: To su podmetanja

11.9.2011.
17:08
VOYO logo

Predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor osvrnula se na aferu o crnim fondovima u njezinoj stranci za vrijeme predsjedničke kampanje 2005. i parlamentarnih izbora 2007. godine.

''Po tome kako je pisano, ispada da je HDZ-e imao samo dvije kampanje. Jedna je bila predsjednička 2005. godine, a druga samo jedna 2007. na parlamentarnim izborima. Znači da smo pobijedili samo u prvoj izbornoj jedinici i tu osvojili 66 mandata, jer se ni o jednoj drugoj izbornoj jedinici ništa ne piše. Dakle, vrlo kratko ću vam reći, neću, naravno, poslije ništa ponavljati jer nema potrebe budući da se vode istrage. Dok sam ja na čelu Vlade i dok sam ja na čelu HDZ-a, borba protiv korupcije apsolutno će ići uzlaznim tijekom. Borba će biti bezrezervna i svakako da je ovo što se sada događa i na neki način odgovor nekih meni. Ali to me neće ustrašiti. Sasvim je sigurno da će oni koji su, ako je toga bilo, uzimali novac, moraju odgovarati i stati pred lice pravde bez obzira na cijenu koju mi moramo podnijeti'', kazala je premijerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U ovom trenutku nije lako odgovarati na ovakva pitanja. Prema tome borba će i dalje biti vrlo snažna, a što se tiče onih, ako ih je bilo, koji su uzimali novac oni apsolutno moraju odgovarati. Moja puna potpora radu Državnog odvjetništva, Uskoka i policije. Mi tu nećemo stati i tu nas apsolutno ništa neće ustrašiti'', naglasila je Kosor.

Na pitanje novinara hoće li zbog ove afere dati ostavku na mjesto predsjednice Vlade, Jadranka Kosor je odgovorila: ''Svatko tko je lopov i tko je ukrao, mora završiti u zatvoru!''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, o najnovijoj aferi u vladajućoj stranci rekao je: ''Dokumente koji su možda izašli iz istrage neću iz principa komentirati. To nikada ne radim, jer smatram da nije dobro što se događa, pa ni kada je HDZ-e u pitanju. S druge strane na te probleme financiranja ukazivali smo godinama - 2005. i 2007. godine. U tome su neki itekako sudjelovali, a oni koji su se pravili da ne vide ili nisu vidjeli, ti ne vide ništa i državu ne mogu voditi''.

Treba li predsjednica Vlade dati ostavku i treba li HDZ kao stranka kazneno odgovarati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Na odvjetništvu je da odradi svoj posao do kraja. To je predmet od javnog interesa, a ja ne mislim nikoga unaprijed optuživati. Stranačke financije su jako ozbiljna stvar, jer građani strankama moraju vjerovati. Ukoliko se dokaže kaznena i materijalna odgovornost zna se kako dalje treba postupati'', poručio je Milanović.

Vezani članak:

arti-201109110010006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo