Kosor: Nakon Grčke, RH je prva koja u EU ulazi sama!

1.7.2011.
14:14
VOYO logo

Premijerka Jadranka Kosor je na konferenciji za medije povodom objave pregovaračkih dokumenata te izvještaja o ispunjavanju mjerila čestitala građanima na završetku pregovora i zahvalila se svima koji su radili na pregovorima koji su upravo završili.

Ovi dokumenti objavljeni su na stranicama Vlade i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je kako "smo mi nakon Grčke prva država koja u Uniju ulazi sama". "Bilo je osobito teških trenutaka, po mnogočemu smo jedinstveni#, istaknula je, nabrajajući kako je Hrvatska ispunila 400 mjerila, odnosno reformi, kako je Hrvatska svladala najviše poglavlja, njih 35, te da je prva imala poglavlje o pravosuđu i temeljnim ljudskim pravima. Hrvatska je rješavala nasljeđe rada, dodala je, ponajprije ratne zločine i povratak izbjeglica.

"Na jedan euro ćemo dobivati tri iz našega paketa, a prvi paket koji nam se nudi u prvoj godini članstva je 800 milijuna eura", kazala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolje smo rezultate postigli u borbi protiv korupcije i kriminala", smatra.

'Tu pripadamo'

"Sigurna sam da će se građani velikom većinom izjasniti za ulazak u EU i da će veliki broj izaći na referendum, te odgovoriti s 'da'", kazala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavila je i vizualni identitet kampanje za ulazak u EU, koja će se voditi pod sloganom "Tu pripadamo". Logo se sastoji od dva stilizirana kvadra, crvenog i plavog, koje se dodiruju vrhovima. Crveni oblikuje slovo "e", a plavi slovo "u".

Kad će izbori?

Pomalo razočarana što se prvo novinarsko pitanje odnosi na datum izbora, a ne završetak pregovora, Kosor je odgovorila kako će o toj temi razgovarati s koalicijskim partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sljedeći tjedan će razgovarati o datumu izbora", kazala je, dodajući da su sva nastojanja da se sruši njena Vlada s čvrstom podrškom u Saboru išla protiv završetka pregovora s EU.

Što bi bilo da je Sanader ostao na vlasti?

Upitana je i bi li država bila gdje jest da Sanader ostao na vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije potrebni o tome razmišljati ni razgovarati. Prije dvije godine, sad će biti to vrijeme, formirana je nova vlada. Preuzela sam odgovornost za vođenje država u teškim trenucima", kazala je Kosor i bez spominjanja Sanadera zaključila da je "bilo je puno osporavanja, sjećate se, početkom 2010. i pokušaja da se zaustavi ovaj proces", no bez uspjeha.

Vezani članci:

arti-201106300735006 arti-201107010147006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo