Kosor: Kraj pregovora važniji mi je od novca!

23.6.2011.
18:59
VOYO logo

Sve države članice konačno prihvatile francusko-njemački model motrenja kako Hrvatska ispunjava u pristupnim pregovorima preuzete obveze do ulaska u članstvo, a u njemu se nikakve kaznene mjere izričito ne spominju.

''Došla sam zahvaliti kolegama iz Europske pučke stranke koji su zajedno s nama vjerovali i pomogli da se ovaj težak posao završi'', izjavila je premijerka Jadranka Kosor dolazeći u četvrtak na summit EPP-a u Bruxelles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranački summiti održavaju se pred svako Europsko vijeće, redovni tromjesečni summit EU 27, kako bi predsjednici ili premijeri koji im pripadaju unaprijed uskladili stavove. Na ovome je summitu jedna od glavnih tema zaključenje pristupnih pregovora s Hrvatskom.

''Jesu li sva otvorena pitanja glede Hrvatske riješena?'', upitan je europski povjerenik za proširenje i europsku susjedsku politiku Štefan Füle na dolasku na summit Naprednoga saveza socijalista i demokrata (S&D), na kojemu je sudjelovao i hrvatski šef oporbe Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da!'', kratko je odgovorio Füle i odjurio na sastanak. Priznao je, međutim, da neke članice zaista ''postavljaju upite'' oko novčarskoga paketa za Hrvatsku u prvome polugodištu članstva, drugoj polovici 2013. godine, ali ni on, niti ikoji drugi dostupan izvor nije želio reći koje su to zemlje i što točno zahtijevaju.

''Sada treba ratificirati ugovor o pristupanju, a prije toga moramo održati referendum i te stvari treba obaviti u miru. Svi u Hrvatskoj moramo se tome posvetiti i ne smijemo miješati parlamentarne izbore i referendum o Pristupnome ugovoru. Takva opasnost postoji i moramo je izbjeći'', naglasio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201106230042006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo