Kosor još neće smijeniti Barišića, čeka se na Uskok

'Kada me oni koji rade svoj posao izvijeste o argumentima onda ću ja donositi odluke kao što sam ih donosila uvijek do sada', rekla je Kosor.

5.5.2010.
15:47
VOYO logo

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas novinarima, na upit hoće li smijeniti ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića koji je pod istragom USKOK-a zbog sumnje u nezakonito posredovanje, kako sva državna tijela moraju raditi svoj posao.

"Kada me oni koji rade svoj posao izvijeste o argumentima onda ću ja donositi odluke kao što sam ih donosila uvijek do sada", rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga protiv Barišića se, prema neslužbenim informacijama iz USKOK-a, vodi zbog sumnje da je nezakonito posredovao kako bi tvrtka Fimi-medija, njegove prijateljice Nevenke Jurak, dobila posao marketinga i oglašavanja od INA-e i Croatia osiguranja.

Premijerka Kosor se osvrnula i na borbu protiv kriminala i korupcije, rekavši kako je njeno stajalište uvijek isto, i kada ode ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na ime i prezime i političku pripadnost ta borba mora biti stalna i svakodnevna. Ona se naslanja i na završetak pregovora ali ona mora biti i zbog svih nas jer je to u konačnici borba za ljudska prava, rekla je Kosor.

Ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić pod istragom je USKOK-a zbog nezakonitog posredovanja, doznaje se od njegova branitelja Ante Madunića, koji je potvrdio kako je njegov branjenik primio nalog o otvaranju istrage, ali još nije pozvan na ispitivanje. Madunić zbog tajnosti istrage nije želio govoriti o pojedinostima, nego je kratko napomenuo da je u konkretnom slučaju njegov branjenik jedini osumnjičenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je potvrdio da se "na predmetu radi", no ništa više nije želio otkriti.

Prethodni članci:

arti-201001270067006 arti-201005040149006 arti-201004060057006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo