POVRATAK U PROŠLOST / Jadranka Kosor komentirala presudu protiv Sanadera i HDZ-a pa otkrila: 'Bilo je to iznimno mučno razdoblje'

'Bit će vrlo neugodno objašnjavati i kolegama u Europskoj pučkoj stranci što se zapravo dogodilo, upravo zbog činjenice da je HDZ na vlasti i da je na vlasti bio 2011.', kazala je Kosor

13.10.2021.
22:53
VOYO logo

Jadranka Kosor bila je bliska suradnica Ive Sanadera te njegova nasljednica na čelu Vlade. Za RTL Direkt komentirala je današnju presudu Vrhovnog suda u procesu Fimi medije.

Uhićenje Ive Sanadera označilo je početak te priče, a proces je završio danas kada je Sanaderu potvrđena kazna. Smanjena mu je sa osam na sedam godina, no osuđena je i stranka HDZ. Kao pravna osoba, HDZ je odgovoran za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je brzo nakon presude sazvao izvanrednu novinsku konferenciju gdje se ogradio, kao i današnji HDZ, od tih kaznenih djela. Očekivano, i Grbin se javio medijima, rekavši kako današnji HDZ itekako ima veze s Fimi medijom budući da neki ljudi koji su tada sjedili u Predsjedništvu HDZ-a i dan danas obnašaju visoke dužnosti u toj stranci.

Image
IZVANREDNO OBRAĆANJE O PRESUDI HDZ-U /

'Postupit ćemo po presudi, uplatit ćemo novac...Što se tiče oporbe, ne dira me i ne impresionira...'

Image
IZVANREDNO OBRAĆANJE O PRESUDI HDZ-U /

'Postupit ćemo po presudi, uplatit ćemo novac...Što se tiče oporbe, ne dira me i ne impresionira...'

Oporba unisono zaziva odgovornost premijera te navodi kako je HDZ kriminalna organizacija, prenose Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'HDZ-u će to biti neugodno objašnjavati u EU'

Jadranka Kosor, koja je na suđenju i svjedočila, danas je za RTL rekla da je to bilo iznimno mučno razdoblje za nju. "Bilo je to iznimno mučno razdoblje u kojem sam često bila optuživana za politički progon. Za mene prvenstveno ova današnja presuda potvrđuje da političkog progona nije bilo i da sam ja kao čelnica stranke i vlade zajedno s kolegama samo omogučila da institucija za kaznen progon rade svoj posao", rekla je Kosor.

Kaže kako će ova presuda itekako imati utjecaja na političkoj sceni. "Ova presuda, ovaj događaj zapravo stavlja dodatan teret na HDZ da visoko visoko diže te ljestvice osjetljivosti na svaku vrstu korupcije. Bit će vrlo neugodno objašnjavati i kolegama u Europskoj pučkoj stranci što se zapravo dogodilo, upravo zbog činjenice da je HDZ na vlasti i da je na vlasti bio 2011.", rekla je bivša premijerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader je trenutno u zatvoru gdje služi šestogodišnju kaznu zatvora zbog afere Planinska. Doduše, zbog narušena zdravlja više je na rehabilitacijama i u bolnicama, nego iza rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo