Korupcijom je stvoreno 20 posto lažnih branitelja

18.1.2011.
17:38
VOYO logo

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ustvrdio je u utorak u Rijeci da će u Hrvatskoj rasti nezaposlenost i nelikvidnost sve dok, kako je ocijenio, "u vladi vlada neodgovornost i nesposobnost na HDZ-ov način".

Kako je ocijenio Jovanović, nesloboda građana jača kao posljedica klijenetelističko-korupcijskog modela vladanja na HDZ-ov način, a najbolji dokaz je, kako je rekao, aktualna vlada koja nije ništa drugo nego predizborni stožer HDZ-a. Politička korupcija ogleda se u ostanku Kalmete i Milinovića u vladi jer se premijerka boji njihove političke snage koju crpe u svojoj izbornoj bazi, ustvrdio je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova korupcijska hobotnica pojela cijeli proračun

Politička korupcija, po njegovu mišljenju, jest i ponašanje SDSS-a i HSS-a u vladi te "umjetno stvoren korpus od 500.000 branitelja u kojem je najmanje 20 posto lažnih branitelja koji nisu nikad vidjeli ratište" i nesređeni birački popisi i nagomilani državni aparat. Vrh HDZ-a, rekao je Jovanović, ozakonio je političku korupciju i dva puta doveo Hrvatsku na dno dna u svakom smislu, gospodarskom, društvenom i moralnom, i to 90-ih godina prošlog stoljeća i od 2003. do danas, kad je "uhranjena nova korupcijska hobotnica pojela desetke milijarda kuna te uništila cijeli jedan državni proračun".

Hrvatska je danas slobodna zemlja neslobodnih ljudi, a to je, uz korupciju i privatizacijsku pljačku, treći najveći grijeh HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera, rekao je Jovanović, ističući kako 320.000 nezaposlenih i 70.000 onih koji rade a ne primaju plaću ne mogu biti slobodni ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je da je Domagoj Milošević doveden na potpredsjedničku dužnost u vladi za investicije "kao liječnik i vlasnik najveće tvrtke za proizvodnju vatrogasnih aparata zato što je HDZ-ova vlada teško bolesna, a gospodarstvom hara požar nezaposlenosti i nelikvidnosti". S tim u vezi, dodao je da će trebati svi Pastorovi aparati za gašenje požara kako premijerki ne bi izgorjela fotelja. Jovanović je ustvrdio kako "premijerku jedino zanima fotelja, a kao hobi posao glavne urednice svih medija u Hrvatskoj, posebno HTV-a".

Zašto Zoran Milanović šuti? Zato što je SDP tim?!

Na novinarsko pitanje zašto predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije javno istupao u povodu najnovijih loših podataka o stanju gospodarstva, Jovanović je odgovorio da "SDP radi kao tim koji Milanović koordinira te je dogovoreno da sada o teškom stanju u zemlji govore riječki SDP-ovci".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik Slavko Linić rekao je kako očekuje da vlada, "ako postoji i trunak odgovornosti, reagira paketom novih mjera za zaustavljanje porasta nezaposlenosti i nelikvidnosti" u sljedećih tjedan dana. "Vladin program mjera za gospodarski oporavak nije donio rezultate te bi vladajući trebali otvoriti saborsku raspravu o prijedlogu niza SDP-ovih zakona, što bi pokazalo da se događa promjena u načinu vladanja te da nova četiri ministra donose zaokret", rekao je Linić.

Vezani članci:

arti-201101160195006 arti-201101180590006 arti-201101160228006 arti-201101170572006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo