NAVEDENA IMENA, IZNOSI I ŠTO SE PLAĆALO: / USKOK dobio nove prijave za mito u zdravstvu, splitski kirurg dobio još 22

Image
Foto: Ilustracija: Pixsell

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata predala je USKOK-u prijave koje su zaprimljene od pacijenata tijekom dvotjedne akcije "Antikorupcija u zdravstvu"

18.12.2018.
15:00
Ilustracija: Pixsell
VOYO logo

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ponovno je u utorak pozvao građane da prijavljuju mito i korupciju u zdravstvu, nakon što je Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata objavila da su im pacijenti u protekla dva tjedna prijavili na desetke podmićenih liječnika.

Image
KUJUNDŽIĆ BRILJIRAO U SABORU: /

'Naš zdravstveni sustav je među najboljima u svijetu'

Image
KUJUNDŽIĆ BRILJIRAO U SABORU: /

'Naš zdravstveni sustav je među najboljima u svijetu'

Antikorupcija u zdravstvu

"Mito i korupcija su veliko zlo, posebice ako se događaju u zdravstvu. Ministarstvo zdravstva potiče da se dojave takvi slučajevi kako bi ih se sankcioniralo i preveniralo", naglasio je Kujundžić u izjavi novinarima tijekom posjeta koprivničkoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kujundžić je time prokomentirao potez Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata, koja je danas predala USKOK-u prijave koje su zaprimljene od pacijenata tijekom dvotjedne akcije "Antikorupcija u zdravstvu".

Naveli imena i iznose

Udruga je u dva tjedna primila ukupno 271 odgovor na anketu, među njima još 22 prijave protiv splitskog kardiokirurga protiv kojeg je u tijeku istraga jer je navodno primio mito u iznosu od 3000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je zaprimljeno 10 prijava protiv liječnika iz jedne zagrebačke bolnice, kao i tri prijave protiv još jednog splitskog liječnika.

U udruzi navode kako se u još 37 prijava navode imena konkretnih liječnika, a prijavljeni su i jedan medicinski tehničar koji je uzimao novac za liječnika te dvoje političara. Pacijenti su, uz njihova imena, naveli i iznose te za što su im dali novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo