'KORUPCIJA JE PREBLAGA RIJEČ'; / Kovačević se hvali uspjesima u Janafu, no stručnjak objašnjava sav ponor hrvatskog poslovanja naftom

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

'Osobno nisam bio impresioniran jer znam pozadinu. Zna se kako je dolazilo do porasta poslovanja'

28.9.2020.
21:36
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Odvjetnik Dragana KovačevićaIvo Farčić smatra kako je Janaf protupravno raskinuo ugovor te kako se namjerava vratiti u tu tvrtku, a među ostalim se navodi njegovi iznimno uspješni rezultati.

Image
ODVJETNIK KOVAČEVIĆA: /

'Naravno da se on namjerava vratiti u Janaf'; No, upravo su mu dali otkaz, nema pravo ni na otpremninu

Image
ODVJETNIK KOVAČEVIĆA: /

'Naravno da se on namjerava vratiti u Janaf'; No, upravo su mu dali otkaz, nema pravo ni na otpremninu

No IvoPeroš, naftni konzultant s iskustvom u tom poslu od 40-ak godina, za N1 ističe kako je dohodak sigurno i porastao, ali da to nikako nije mjerilo uspješnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Moram priznati da ovo što čujem su pretjerivanja. Osobno nisam bio impresioniran jer znam pozadinu. Zna se kako je dolazilo do porasta poslovanja", rekao je i pojasnio:

„Naftne industrije su najjednostavnije i najprimitivnije postrojenje. Naftovod je koristan, ali tu nema briga o opasnosti, tehnološki nema ništa uzbudljivo. Cijeli život bio sam u tehničkoj prodaji u naftnoj industriji. Ova pozicija JANAF-a je idealna. Miran i bez puno stresa biznis, imate definirane kupce. Prihodi su skočili za 60 i nešto posto, što je daleko od trostruko.", kaže i ističe kako je do porasta poslovanja došlo zbog prihoda od skladištenja, a pojavili su se i novi kupci, konkretno MOL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je Ćorić uopće tamo radio?

Zato, smatra, brojke o trgovanju nafrom bi trebali pročešljati i revizori, „ ako ima odstupanja, netko bi morao objasniti zašto ih ima.“, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče memoranduma INA-MOL, rekao je da mu nije jasno što je ministar Tomislav Ćorić uopće radio na potpisivanju. "Mislim da je to bila neka demonstracija suglasnosti hrvatske vlade. Posljedica svega toga je bila zatvaranje sisačke rafinerije", kazao je.

Kaže da je sve oko INA-e "totalno netransparentno" i dodaje kako se ništa ne može saznati. "Bio sam dosadan kao penzioner, slao upite, nikada ni bu ni be", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo što se događa je kleptokracija'

Korupcija je preblaga riječ za ovo što se događa u zemlji, ističe naftni konzultant Peroš.

"Nakon svih sramotnih afera, fantastično se uklopila riječ. Naime, korupcija može biti naivna i banalna. Ovo što se događa je kleptokracija - državna i politična korupcija po kojem država i vlada postoje da bi se omogućilo povećanje osobnog bogatstva i političke moći dužnosnika i stranke na vlasti, a nauštrb pučanstva. Kad se kleptokracije prevede s grčkog - to je vladavina lopova", rekao je Peroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo