SVE VIŠE ZARAŽENIH / Dalmatinska županija traži stože mjere: 'Preporučujemo odgodu svih manifestacija, ali postoji iznimka'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

"Preporučuje se odgađanje svih vrsta manifestacija i sličnih događaja na prostorima gdje nije moguće provesti kontrolu prisutnih osoba

15.7.2021.
16:40
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, zbog tendencije porasta novooboljelih osoba od koronavirusa, predložio je u četvrtak Nacionalnom stožeru da se za područje te županije uvedu "nužne epidemiološke mjere".

"Preporučuje se odgađanje svih vrsta manifestacija (živa glazba, kulturno-umjetnički programi, ribarske večeri ) i sličnih događaja na prostorima gdje nije moguće provesti kontrolu prisutnih osoba", navodi se u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite nakon sjednice tog stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STOŽER OBJAVIO NOVE INFORMACIJE /

Sjajna vijest - nema preminulih! U Hrvatskoj danas 139 slučajeva zaraze

Image
STOŽER OBJAVIO NOVE INFORMACIJE /

Sjajna vijest - nema preminulih! U Hrvatskoj danas 139 slučajeva zaraze

Pojačan nadzor propisanih mjera

Predloženo je također da se zaduže stožeri civilne zaštite gradova i općina na području Splitsko-dalmatinske županije da u koordinaciji s mjerodavnim inspekcijskim službama i MUP-om pojačaju nadzor propisanih epidemioloških mjera gdje se očekuju veći skupovi.

Osim toga, predlaže se da sve pravne i fizičke osobe koje provode brze antigenske testove svaki pozitivan rezultat BAT testa obvezno potvrde PCR testom u mjerodavnom zavodu za javno zdravstvo ili u drugim ovlaštenim zdravstvenim ustanovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi pozitivni rezultati testiranja obvezno se prijavljuju epidemiološkoj službi, i to od zdravstvenih djelatnika koji su napravili testiranje bez da se ta obveza ostavlja stranci, a radi pravovremene izolacije pozitivne osobe i provođenja protuepidemijskih mjera za sprječavanje širenja covid-19 zaraze", stoji u priopćenju.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije poziva da se poštuju odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se "sprječavaju okupljanja radi sprječavanja širenja zaraze".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo