JEDAN OD RIJETKIH SLUČAJEVA / Išao u KBC Rijeka na zahvat čišćenja krvih žila: Bio je cijepljen, ali se u bolnici zarazio koronom. Nekoliko dana kasnije je preminuo

Image

On je jedan od rijetkih preminulih u Hrvatskoj koji su bili cijepljeni objema dozama – u Primorsko-goranskoj županiji, do sada, takvih je bilo samo četvero, a radilo se o ljudima starije životne dobi s više drugih komorbiditeta

16.10.2021.
9:58
VOYO logo

S. E., 76-godišnji muškarac iz Rijeke, 19. je kolovoza došao na pregled u KBC Rijeka s dijagnozom začepljenih karotidnih arterija i trebao je nastaviti liječenje. Muškarac je bio cijepljen s dvije doze cjepiva Pfizer, a prije dolaska u bolnicu napravljen mu je i PCR test u samom KBC-u. Do pristizanja rezultata čitav je dan proveo u sobi za izolaciju, a nakon što je test pokazao da je negativan, smješten je na Kliniku za neurologiju, u sobu s još dva pacijenta koji su prošli istu proceduru i tek nakon negativnog PCR testa dobili krevet u zajedničkoj sobi, piše Jutarnji list.

Image
VEĆINA JE BILA CIJEPLJENA /

Korona prodrla u KBC Rijeka: Zaražene dvije trećine pacijenata na gastroenterologiji; Zna se i kako je virus ušao...

Image
VEĆINA JE BILA CIJEPLJENA /

Korona prodrla u KBC Rijeka: Zaražene dvije trećine pacijenata na gastroenterologiji; Zna se i kako je virus ušao...

5 dana od ulaska u bolnicu bio je pozitivan, a 9 dana kasnije je - preminuo

U to vrijeme nije postojala obaveza covid potvrda za djelatnike KBC-a. Nakon pretraga, trebao je biti premješten na drugi odjel, radi operacije, zbog čega mu je, pet dana po prijemu u bolnicu, ponovno napravljen PCR test. Na tom je testu bio pozitivan na koronu, kao i druga dva pacijenta s kojima je dijelio sobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesretnom me muškarcu zbog toga odgođena operacija, a on je smješten na covid odjel. Devet dana kasnije, stanje mu se naglo zakompliciralo. Zbog respiratorne insuficijencije, završio je na kisiku, no pluća su bila jako oštećena, a njegov organizam preslab da se izbori.

Supruga smatra da je u bolnici trebao biti siguran

On je jedan od rijetkih preminulih u Hrvatskoj koji su bili cijepljeni objema dozama – u Primorsko-goranskoj županiji, do sada, takvih je bilo samo četvero, a radilo se o ljudima starije životne dobi s više drugih komorbiditeta. I S.E. je spadao među one za koje u izvješćima stoji da su imali brojne pridružene bolesti, no on se zarazio u bolnici, u koju je išao na zahvat čišćenja krvnih žila, nakon kojeg bi kroz par dana vjerojatno bio doma, i u kojoj je, smatra njegova supruga, trebao biti siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je bio srčani i plućni bolesnik, pazio se čitavo vrijeme pandemije i cijepio se čim je stigao na red, nakon čega se nastavio paziti, sukladno preporukama medicinske struke, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo