I USKOK JE 'ČEŠLJAO' TAJ SLUČAJ / Koronavirus.hr preuzimaju dvije tvrtke iz Čakovca: Javila se i firma koja je to do sada radila, ali apetiti su im bili malo preveliki

Image
Foto: Screenshot

Ministarstvo zdravstva procijenilo je vrijednost javne nabave na 856 tisuća kuna bez PDV-a, no ekipa iz Čakovca ponudila je cijenu od 560 tisuća kuna bez PDV-a

14.7.2021.
17:27
Screenshot
VOYO logo

Koronavirus.hr, službenu stranicu Vlade RH, nakon godinu i tri mjeseca preuzimaju nove tvrtke. Naime, na javnom natječaju za uslugu hostinga, administriranja, održavanja i ažuriranja ove stranice izabrana je najniža ponuda i to zajednice ponuditelja koju čine LM Komunikacije i obrt Lens iz Čakovca, javlja tportal.

Na natječaj su krajem prošlog mjeseca pristigle tri ponude, od Media vala, koji je to radio do sada, riječkog Prospekta i već spomenute dvije tvrtke iz Čakovca. Ministarstvo zdravstva procijenilo je vrijednost javne nabave na 856 tisuća kuna bez PDV-a, no ekipa iz Čakovca ponudila je cijenu od 560 tisuća kuna bez PDV-a, piše tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobili izravan posao jer su već zakupili domenu

Na natječaj se javila i agencija Media val jer je od podizanja domene koronavirus.hr obavljala taj posao bez natječaja, jer su, eto, prije nego se Vlada to sjetila, već zakupili navedenu domenu. Tijekom 2020. godine Media val je na račun toga dobio 1,1 milijun kuna, a tijekom 2021. isplaćeno mu je još 245 tisuća kuna. Podsjetimo, zbog ovog izravno nagođenog posla, krajem travnja ove godine USKOK je od Ministarstva zdravstva zatražio dokumentaciju i očitovanje kako bi se utvrdile okolnosti sklapanja ugovora s tvrtkom Media val d.o.o.

Ipak, sada su dali najskuplju ponudu

Inače, Media Val je na ovom natječaju dao daleko najskuplju ponudu od 1.119.600 kuna, dok je tvrtka Prospekt d.o.o. iz Rijeke ponudila svoje sluge za 830 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo