mudar potez ili borba za fotelje? / Kopernikanski obrat: Beljak je prije samo nekoliko dana žestoko napadao HDZ i Most, a sada im daje podršku

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

'HDZ i Most su desna i to ekstremno desna koalicija', govorio je Beljak u kolovozu ove godine

21.9.2016.
15:41
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Image
'eskapade hss-a' /

Šimić: 'To je kopernikanski obrat, Krešo Beljak je u lovu na fotelje'

Image
'eskapade hss-a' /

Šimić: 'To je kopernikanski obrat, Krešo Beljak je u lovu na fotelje'

Predsjedništvo HSS-a i Krešo Beljak sinoćnjom odlukom o davanju podrške HDZ-u i Andreju Plenkoviću iznenadili su mnoge. Pogotovo kada se uzme u obzir da je HSS došao da pet saborskih mandata na listi Narodne koalicije. Ali i zbog činjenice da je Krešo Beljak poprilično kritički govorio o HDZ-u, Andreju Plenkoviću i Mostu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je čelnik HDZ-a Andrej Plenković poslao poruku da se HSS-ovci vrate suradnji s HDZ-om, Beljak je rekao.

"Ja smatram da nikakve ponude nije bilo, jer ponuda preko medija nije ponuda. Nije došla nikakva ponuda - ova ponuda nije ozbiljna. A druga stvar je - da je ponude i bilo - mi je ne bi prihvatili. Mi smo opozicijska stranka i mi poštujemo volju birača, a volja birača je bila ta da vlast sastave HDZ i Most. Želimo svu sreću HDZ-u s Mostom. Nas neka ne koriste kao sredstvo za potkusurivanje njihovih međusobnih dogovora", govorio je prije samo nekoliko dana Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo biti nekorektni prema našim partnerima. HSS će biti oporbena stranka i dat ćemo im period od 100 dana kako je to već uobičajena demokratska praksa. Nakon toga će imati priliku vidjeti što je to opozicija i to na način kakav obećavam nije viđen na hrvatskoj političkoj sceni zadnjih 25 godina", poručio je šef HSS-a.

"HDZ-u HSS nikad nije trebao, pa ne treba niti sada. Činjenica je da im ne trebamo ni po broju mandata, ni po čemu. Imaju većinu, neka se bave sami sobom. Dobili su podršku građana i želim im svu sreću da Hrvatsku pokušaju povesti naprijed. Neka puste HSS na miru. Predugo se HDZ bavi HSS-om i sada je tome doista kraj", izjavio je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je Beljak i o tome da HSS sigurno neće biti dio Vlade.

"HSS sigurno neće biti dio Vlade, jer su birači tako rekli. Poštujemo legitimitet stranaka koje su dobile izbore - to su HDZ i Most i želimo im svu sreću, da se što prije dogovore i da što prije počnu raditi", ustvrdio je šef HSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije oko dva tjedna prozivao je Andreja Plenkovića i Davora Ivu Stiera gdje su bili 1991. godine kada je on bio na ratištima u Domovinskom ratu.

Možda jedna od najžešćih kritika na račun HDZ-a i Mosta datira iz kolovoza ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ i Most su desna i to ekstremno desna koalicija. Pitajte ih o zabrani pobačaja! Oni bi vjerojatno ženama najradije zabranili da rade, da se zatvore u četiri zida i da samo rađaju", rekao je tada Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo