Revolucija zdrave hrane /

'Konvencionalna poljoprivreda je veliki zagađivač, ali može se i drugačije'

Image

Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke - to je naziv predavanja koje je Silvija Kolar Fodor iz međimurske udruge Biovrt - u skladu s prirodom održala u Varaždinu u subotu 13. veljače.

13.2.2016.
16:42
VOYO logo

Prostor III. mjesnog odbora bio je do posljednjeg mjesta ispunjen zaljubljenicima u biovrtlarstvo, koji su došli po svoju dodatnu 'dozu entuzijazma' uoči početka još jedne vrtlarske sezone.

Osim predavanja, održana je i prigodna razmjena sjemenja, kojoj se odazvalo mnogo sjemenara, čuvara starih sorti, a održana je i radionica izrade tzv. seedballsa, iliti sjemenih kuglica, o kojima je govorio i praktično demonstrirao kako se izrađuju Damir Šeler iz zagrebačke udruge Rustica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Održavanjem današnjeg događanja ulazimo u već petu godinu suradnje naše udruge sa Silvijom Kolar Fodor, koja je započela 2012. nakon pokretanja projekta Čudesnih vrtova u Biškupcu. Želja nam je bila osim samih parcela građanima ponuditi i određenu edukaciju i drago nam je da interes za ovakvim predavanjima i dalje postoji", rekao je Goran Hanžek iz varaždinske udruge Gredica, organizatora događanja.

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo