'PODRUŽNICA' U ZAGREBU / Kontroverzni srpski borci protiv zlostavljanja životinja Levijatan stižu u Hrvatsku

Članovi Levijatana nose fantomke i izgledaju zastrašujuće, ali tvrde da se ne koriste nezakonitim metodama. I sada - njihova fondacija dolazi u Hrvatsku

5.3.2018.
22:18
VOYO logo

Levijatan - ekstremna grupa za zaštitu životinja. Postoje već godinu i pol dana i prati ih imidž opasnih istetoviranih dečki s fantomkama. Bore se protiv zlostavljanja životinja u Srbiji, a sada će to raditi njihova i u Hrvatskoj. Osnivač Levijatana objasnio nam je kako.

"Nitko od nas neće ići u Hrvatsku da uvodi red, već je suština da momci i devojke iz Hrvatske po modelu kojeg smo mi napravili nastavljaju raditi ovo što mi radimo na području RH pod našom šapom. Ali to ne uključuje naš fizički odlazak u Hrvatsku, nit mi imamo prava za to, nit mi o tome razmišljamo", kazao nam je Pavle Paša Bihaly.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj će fondaciju Levijatan voditi Zagrepčanka Jasminka Herceg. "Kao i svugdje botri ćemo se pravnim putem, mi dnevno podnesemo jako puno krivičnih prijava sto se tiče zlostavljenih životinja. Ne odgovaramo na nasilje nasiljem niti mislimo da je to rješenje u bilo kojem obliku", tvrdi Herceg.

Oni tvrde da se nasiljem ne koriste - nego educiraju ljude da ne zlostavljaju životinje. O svojim su metodama javno progovorili u ekskluzivnom intervjuu za RTL prije 5 mjeseci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni dok ne osjete taj strah koji osjeća ta životinja oni ne mogu naučiti svoju lekciju. Nemaš je pravo zlostavljati i nemaš pravo tu da sprovodiš pravdu jer i nad tobom može da postoji netko tko može da sprovede pravdu. Ja ne kažem da ja imam to pravo ili da bilo tko od nas ima to pravo ali ako ti možeš, što ne mogu ja", kazao je tada Pavle. 

"Kad imam bliski susret s nekim tko je zao i tko maltretira životinje uživam u tome, znate, zato što je on isti onaj koji je uzeo i gurnuo, maloprije si ti spomenula petardu u anus psu ili je isti onaj koji je odsijekao šape psu ili isti onaj koji je odsijekao rep mački ili isti onaj koji je uzeo tek rođene mace i bacio ih u kontejner ili tek rođene pse pa bacio u vodu tako da ljudi koji rade zle stvari bez razloga, ja volim s razlogom da im je*** mater", kazao je prije pet mjeseci Dušan Dule Đakić iz Levijatana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedni ih nazivaju nasilnicima, srpski mediji povezivali su ih s beogradskim podzemljem. No u njihovom radu policija nikad nije pronašla nezakonitosti. S druge strane, Levijatani na društvenim mrežama imaju podršku od 120 tisuća ljudi. 

"Gledajte dečki su stvarno veliki heroji, predivnog srca, to za njih govore njihova dijela. Naša fondacija je poznata po tome da uzimamo samo najteže slučajeve koje nitko ne bi tretirao", objašnjava Herceg. Pavle iz Beograda poručuje: fantomke više ne nosimo, spasili smo stotine životinja, a sada ćemo to raditi i u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo