NIŠTA OD RASPADA / Koncertni DVD The White Stripesa

Image

Snimke s koncertne turneje po Kanadi bit će pretvorene u glazbeni dokumentarac o detroitskom tandemu.

17.6.2009.
16:52
VOYO logo

Sve koji su, zbog brojnih off projekata Jacka Whitea strahovali za budućnost The White Stripesa, umirit će vijest da garažni dvojac iz Detroita upravo završava rad na koncertnom DVD-u.

Sav materijal nastao je prije dvije godine na turneji po Kanadi te, uz uobičajene snimke s pozornice i backstagea, donosi i zanimljivosti poput nastupa grupe u gradskom autobusu ili koncerta u Newfoundlandu na kojem su svirali samo jednu notu. U pitanju su svirke na kojima su promovirali "Icky Thump" pa će većina uvrštenih pjesama biti s tog albuma. Na turneji su, prema vlastitim riječima, svirali u "doslovno svakoj rupi na planeti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad smo počeli, nismo znali što radimo. Imali smo nekakvu prastaru kameru pa smo jednostavno snimali sve što nam je palo na pamet. Nakon što smo skupili dosta materijala, sasvim spontano se rodila ideja o dokumentarcu", objasnio je pjevač, gitarist i skladatelj Jack White.

Datum izlaska i naziv DVD-a u ovom trenutku nisu poznati. Razlog odugovlačenja krije se u bendu Dead Weather, novom Jackovom projektu u kojem dijeli mikrofon s Alison Mosshart, pjevačicom grupe The Kills.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo