Ležerni lider /

Komunikacijska stručnjakinja za RTL analizira: Putin tradicionalno hladan, Grabar-Kitarović nije spontana

Putinu je najvažnije ostaviti dojam lidera, dok se hrvatska predsjednica nekad previše trudi baratiti diplomatskom vještinom, što rezultira smanjenom spontanošću, smatra stručnjakinja

18.10.2017.
18:42
VOYO logo

Nekoliko je lidera u svijetu kojima se u javnosti prati svaki pokret, svaki mig ili ne daj Bože gaf. Susret s Vladimirom Putinom svakako je jedan od njih, a kako se Kolinda Grabar-Kitarović nosila s macho-državnikom - otkrila nam je komunikacijska stručnjakinja Ana Šimunović, s kojom smo proanalizirali današnje ponašanje dvaju predsjednika.

Pregledali smo sve snimke, kakav je dojam ostavila predsjednica, a kakav predsjednik Putin?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da su oboje ostali vjerodostojni svom komunikacijskom stilu. Predsjednica uvijek pokazuje da barata vještinom u diplomatskim susretim, no isto tako ulaže veliki trud, nekad i pretjerani, što često rezultira smanjenom autentičnošću i spontanošću.

Ne može se reći iz ovog njegovog načina na koji sjedi da je to izraz nepoštovanja, pretjerane ležernosti na ozbiljnom državničkom sastanku, nego je to jednostavno njegov stil kakav i inače prakticira?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je. Mislim da je kod predsjednika Putina njemu osobno najbitnije ostaviti dojam lidera, nekog tko dominira komunikacijskom situacijom i to se uvijek trudi učiniti. Ovaj drugi dio kada želimo ostaviti dojam da dobro surađujemo, tu ne vidimo da ulaže neki pretjerani trud.

Kakav dojam ona ostavlja na svjetske lidere, poput recimo i Donalda Trumpa? 

Ona ulaže veliki trud, a to umanjuje dojam autentčnosti i spontanosti, ne ostavlja puno prostora drugoj strani da rezonira sa time.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo