'u sridu' / Komunikacijska katastrofa SDP-a

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ako Davor Bernardić uskoro ne reagira i ne krene s rješavanjem problema u stranci, njegova, a i budućnost SDP-a, na klimavim je nogama

Ivan Klarić

31.1.2017.
11:30
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Davor Bernardić još uvijek nije zavladao SDP-om. Ili to radi na potpuno pogrešan i nedorastao način. Da je tome tako, dovoljno je pogledati medijska izvješća o najjačoj oporbenoj stranci zadnjih nekoliko dana, pa i tjedana, i sve će vam biti jasno. Prepucavanja, optužbe, kritike, pozivi na izbacivanja javnosti poznatih članova, nebulozne izjave viđenijih članova stranke i letargija.

Sve to opisuje SDP pod Davorom Bernardićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko tjedana napisao sam ovdje da o Davoru Bernardiću i njegovim liderskim sposobnostima ovisi i budućnost SDP-a. Ta budućnost, ako je suditi prema svemu što se dešava u toj stranci, i nije tako blistava. 

Poteze koje bi trebao poduzimati oporbeni lider, a SDP si utvara da to jest, SDP do sada nije povlačio. Naprotiv, ono što je SDP trebao, rade neke druge stranke. Pa tako HNS pokreće priču o opozivu ministra opterećenog aferom o plagijatu, Pavi Barišiću, u Saboru. SDP se tek kasnije pridružuje toj inicijativi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić čas piše prijateljska pisma u kojima predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Božu Petrova poziva na razgovor i suradnju oko tema od nacionalnog interesa, a onda, nakon kritika na njegov račun, mijenja taktiku i počinje napadati političke suparnike. Ali, sve to radi uz početničke pogreške pa čak i podsmijehe iz vlastitih redova.

A da se ne staje samo na podsmijesima, dovoljno govore istupi bivšeg ministra branitelja Predraga Matića, kao i Facebook statusi nekih viđenijih SDP-ovaca. Svađe, prepucavanja, međusobne optužbe i kritike gotovo su pa svakodnevna kulisa stranke koja si utvara da je najjača oporbena stranka spremna preuzeti odgovornost i vođenje zemlje u bilo kojem trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I da stvar bude gora po Bernardića i SDP, sinoć im se dogodi Bojan Glavašević. Mladi pulen, bivši pomoćnik ministra Matića u malo žešćem sukobu s HDZ-ovim veteranom Andrijom Hebrangom izjavio je jednu od najvećih politički promašenih izjava u zadnjih nekoliko godina. "Vi niste ostali bez svega kao što sam ja", kazao je Glavašević šokiranom Hebrangu i ostao živ.

I umjesto da se na neko vrijeme pritaji i dobro razmisli što je točno rekao i što ta izjava govori prvenstveno o njemu, Glavašević i danas nastavlja po svom pa tu svoju (promašenu) izjavu pravda činjenicom da mu je Hebrang "nanio bol"!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-u pada rejting. SDP sve češće postaje metom ismijavanja. SDP je očito preopterećen unutarnjim trzavicama i sukobima koji nerijetko prerastaju u otvorene pozive za izbacivanje članova stranke, ali je opterećen i komunikacijskom katastrofom koja im se događa zadnjih nekoliko tjedana.

I u toj cijeloj priči, najteže je Davoru Bernardiću. Nije kako treba ni zasjeo u fotelju predsjednika stranke, a oko njega se događaju sukobi, svađe i same negativnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ako uskoro ne reagira i ne krene s rješavanjem problema u stranci, njegova, a i budućnost SDP-a, na klimavim je nogama. 

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču