KOMENTAR NA DIVLJANJE VOJISLAVA ŠEŠELJA: /

'Shvatio je da će u povijest otići kao ratni zločinac, a ne heroj, kao što se nadao'

Image
Foto: AFP

Međunarodni incidenti hrane jedni druge, pa bismo uskoro mogli svjedočiti nekom odgovoru na Šešeljev ispad.

19.4.2018.
9:22
AFP
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog demokratskog foruma iz Subotice, Zvonimir Perušić, komentirao je jučerašnji divljački ispad osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, kao i prethodne incidente dotičnog te zaključio kako njegovo ponašanje ima samo jednu svrhu, a to je da se skrene pozornost s činjenice da je osuđen kao ratni zločinac.

Perušić smatra kako je Šešelj nakon prošlotjedne pravomoćne presude shvatio da u povijest odlazi kao ratni zločinac, a ne kao heroj, čemu se nadao. 'Incidenti neće mnogo promijeniti, jer je Šešeljev utjecaj oslabio, ali ono što je najveći problem je što štetu mogu imati mali, obični ljudi, u malim sredinama, prije svega u Vojvodini i u srijemskim i podunavskim predjelima, gde ne možete biti u potpunosti sigurni da netko iz tog razularenog SRS čopora neće uzeti stvari u svoje ruke i propustiti kroz šake nekog pripadnika manjina, u ovom slučaju iz hrvatske zajednice', kaže Perušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZVANREDNO OBRAĆANJE DRŽAVNOG VRHA ZBOG SKANDALA U SRBIJI: /

'Na Šešelja više ne želim trošiti ni sekundu svog vremena'

Image
IZVANREDNO OBRAĆANJE DRŽAVNOG VRHA ZBOG SKANDALA U SRBIJI: /

'Na Šešelja više ne želim trošiti ni sekundu svog vremena'

Kako on kaže, moglo bi se dogoditi i da se nešto slično nakon toga dogodi u srpskim selima u Hrvatskoj jer međunarodni incidenti 'hrane jedni druge'.

Smatra da je najvažnije kako će sada reagirati organi Srbije, odnosno hoće li uspjeti zadržati pod kontrolom situaciju s radikalima. Prvi veliki ispit za to bit će, smatra, miting koji će SRS održati u Hrtkovcima 6. svibnja, na dan kada je na skupu te stranke 1992. godine Šešelj pozvao na progon Hrvata iz tog vojvođanskog mjesta i zbog čega je u Haagu osuđen na deset godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da bi bilo od koristi kada bismo i od predstavnika hrvatske zajednice u Srbiji mogli čuti umirujuće i trezvene tonove, da ne nasjedaju na provokacije i da ne daju incidentima ve��i značaj nego što zaslužuju', kazao je Perušić za Betu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo