pravda zadovoljena / Komentar Mire Bulja: 'Da je Most postojao prije 15 godina, Hrvatska bi bila najbogatija u EU!'

'Nama je interes Vlada Tihomira Oreškovića i ne želimo ga rušiti, već nastaviti raditi i štititi nacionalne interese'

15.6.2016.
14:30
VOYO logo

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj zadovoljan je odlukom Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa po kojoj je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko (HDZ) bio u sukobu interesa.

Da se netko poput Mosta pojavio prije 15 godina, Hrvatska bi bila najbogatija država u Europskoj uniji, jer Most je pokazao kako se štite nacionalni interesi, rekao je Bulj RTL-ovoj novinarki Damiri Gregoret u Hrvatskom saboru nakon odluke Povjerenstva. Nada se da će nacionalni interes ubuduće svima biti na prvom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulj nije izravno odgovorio na upit može li se nakon Karamarkova odlaska iz Vlade nastaviti suradnja HDZ-a i Mosta. "Treba vidjeti, Most već duže vrijeme traži kao uvjet njegov odlazak iz Vlade, naravno da ćemo vidjeti sljedeće korake", rekao je.

Potvrdio je da će Most ustrajati da Tihomir Orešković ostane na čelu Vlade. "Naravno, naš je interes da ova Vlada nastavi raditi svoj posao", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulj tvrdi i da Most "uopće ne razgovara" o inicijativi da, ako iz Vlade ode Karamarko, odu i Božo Petrov i Orešković. "O tome uopće ne razgovaramo. Petrov je hrabro kazao da je zbog nacionalnih interesa, ni kriv, ni dužan, spreman otići iz Vlade. Petrov je osoba koja štiti nacionalne interese i želi dobro Hrvatskoj", ističe Bulj.

U pogledu Oreškovićeva opoziva, poručuje da je Most jasan i čvrst bez obzira na sve pokušaje da ga se uruši, isto što je radio Milanović, sad pokušava Karamarko. "To pitajte Ćorića, Špiku, i ostale, Most ima svoj jasan stav", odgovorio je Bulj upitan za moguće preslagivanje vladajuće većine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo