KOMADINA O SMJENAMA: / 'HDZ želi kontrolu nad tajnim službama i medijima, kao Goebbels'

Image

Potpredsjednik SDP-a,

15.2.2016.
15:59
VOYO logo

"Isto kao i Lozančić. Pa ne može predsjednica potpisat razrješenje i kaže razrješite ga. Valjda ima civilni, saborski nadzor koji mora utvrditi je li netko prekršio ovlasti kao šef tajne službe. Pa ne postoji tajna služba SDP-a i tajna služba HDZ-a, kao ni Mosta. Tako ne postoji ni direktor televizije, SDP-ov, kao ni HDZ-ov. To zapravo miriši na to da se želi preuzeti kontrola nad tajnim službama i nad informiranjem.To mi liči na Goebbelsa", kazao je Komadina gostujući u emisiji Naglasnik Radio Dalmacije.

HRT je, smatra, objaktivan i vjeruje da je riječ o udaru na slobodu medija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim se najavljuje nečija smjena, to je zbogom pameti.", kaže.

Antifašizam mora biti nacionalna vrijednost

Zoran Milanović je, govori Komadina, u pregovorima nakon izbora, bio spreman potpisati veliku koaliciju s HDZ-om:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja s HDZ-om ne potpisujem, jer HDZ se nije demokratizirao da možemo imati elemente velike koalicije kao što je to, recimo u Njemačkoj. I to zbog svjetonazorskih, pa i ideoloških pitanja. Ako se HDZ-u, njihovim ministrima mora tumačit da je antifašizam svetinja na kojoj je nastala slobodna Hrvatska, da pola Dalmacije i Istre ne bi bilo u Hrvatskoj da nije bilo antifašističke borbe, a ne da se veličaju neofašistički pokreti i simboli. To treba biti sankcionirano. Antifašizam mora biti nacionalni konsenzus i nacionalna vrijednost", tvrdi Komadina.

U HDZ-u su morali voditi računa koga postavljaju na čelne pozicije u ministarstvu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se u isto vrijeme raspirivati mržnja i svađati ljude, a zvati se Hrvatska demokratska zajednica. Mislim da oni 'D' od demokracije baš nemaju nešto u stranci", zaključuje Komadina.

Baldasar je polagao cvijeće na spomenik HOS-a

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar stao je na njegovu stranu u unutarstranačkim izborima. Ipak, Komadini se nije svdjelo što je lani položio vijence na spomenik poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a u Domovinskom ratu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolega Milanović i on su bili vrlo dobri, pogotovo u ono vrijeme kad je kolega Baldasar polagao prvi put cvijeće na jedan čudan spomenik. Znam da je on to polagao u čast poginulih Splićana u Domovinskom ratu, to je njegov motiv bio, ali se spomenik krivo zove. Ne može se bojna ni spomenik zvati po Ustaši. Ja to ne bih napravio i ja sam ga tada jedini osudio. Tada ga nisu osudili ni moji predsjednik Milanović, ni Ostojić, a sad su ga osudili, vid’ vraga kad je podržao mene, pa sam mu onda rekao: nemoj mi stari više pomagat, kažem, fala ti. Učinio je, vjerujem duboko ono što mi je rekao, da je izrazio zahvalnost ljudima što su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku", komentirao je Komadina za Radio Dalmaciju.

Izradit će novi Statut stranke

Za novu Vladu smatra da će se raspasti prije kraja madata, čudno je nastala u čudnim okolnostima i pregovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će, ukoliko pobijedi na unutarstranačkim izborima, izraditi novi Statut stranke:

"Po mom modelu novog Statuta SDP-a o kadidatima za izvršnu vlast će odlučivati predizbori i stranačka tijela i organi, a ne ja sam tko će biti sve u stranci", otkrio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo