CIJENE U SILAZNOJ PUTANJI /

Smještaji na obali zjape prazni, iznajmljivači se odlučili na zaokret. TZ: 'Sezona nikad bolja'

Image
Foto: Shutterstock

Rezultati turističke sezone za srpanj još se očekuju, a Turistička zajednica tvrdi da je sezona nikad bolja bar što se tiče lipnja

29.7.2024.
11:09
Shutterstock
VOYO logo

Posljednjeg vikenda srpnja i uoči prvog vikenda u kolovozu, u Splitu i Dalmaciji i dalje ima slobodnih apartmana, piše Dalmacija danas. Za vikend koji je pred nama, od 2. do 4. kolovoza, na Bookingu ima čak 475 slobodnih smještajnih jedinica na splitskom području.

Izbora je na pretek od centra grada do okolice, a gosti mogu birati između luksuznih i manje luksuznih smještajnih jedinica. Hosteli i hoteli također imaju slobodnih kreveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz prazna mjesta padaju i cijene. Apartmani koji su koštali 500 eura za prvi vikend kolovoza, sada su pali na 300. Ako planirate odmor u zadnji čas, mogli biste uštedjeti. Osim na Bookingu još je veći izbor smještaja na Airbnbu.

Image
KRUŽI VIDEO /

Turisti iz Poljske razočarani Hrvatskom: '300 stepenica do plaže, a najgore od svega...'

Image
KRUŽI VIDEO /

Turisti iz Poljske razočarani Hrvatskom: '300 stepenica do plaže, a najgore od svega...'

U periodu od 2. do 4. kolovoza u Splitu i okolici ima 778 opcija smještaja. Cijene se za vikend u središtu Splita kreću oko 100 eura, a periferiji moguće je pronaći smještaj za upola jeftiniju cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da sezona nije najbolja, dokazuju i oglasi u Facebook grupama gdje su se pojavili stanovi za dugoročan najam što je dosad bila igla u plastu sijena, pogotovo u sezoni.

"Iznajmljujemo veliki komforni trosoban stan, 90 m2 koji se nalazi na osmom katu u stambenoj zgradi na Pujanke. Sastoji se od tri spavaće sobe, kuhinje s blagovaonicom, velikog dnevnog boravka, jednog kupatila, dva WC-a te balkona s pogledom na grad. Stan je orijentiran jug - sjever. Stan je useljiv od 25. srpnja 2024. pa dalje po dogovoru", jedan je od takvih oglasa.

Rezultati turističke sezone za srpanj još se očekuju, a Turistička zajednica tvrdi da je sezona nikad bolja bar što se tiče lipnja.

Prema podacima TZ-a, u Splitu je u lipnju 2023. bilo 130.505 dolazaka turista, a u istom mjesecu ove godine je došlo 135.403 gostiju, odnosno pet tisuća ljudi više. U lipnju 2023. godine bilo je 391.534 noćenja, a tijekom lipnja ove godine zabilježeno je 405.102 noćenja. Dakle, u lipnju je turistička sezona bila bolja za 3,5 posto prema podacima TZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Očekuje se rekordna sezona, a cijene na Jadranu divljaju. Gosti zabrinuti: 'kako vi Hrvati preživite?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo