UDARNI VIKEND /

Naoružajte se strpljenjem i vodom: Ogromne kolone na A1, zatvoren Sveti Rok

Image
Foto: HAK

Na A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu) povećana je gustoća prometa između čvora Zagreb zapad i čvora Lučko u smjeru Lipovca

27.7.2024.
8:21
HAK
VOYO logo

14.00 - Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, pred čvorom Sveti Rok u smjeru Dubrovnika, stvorila se kolona od oko 1 km. Nakon prometne nesreće između čvorova Zadar istok i Zadar centar u smjeru Zagreba, promet se odvija usporeno u koloni.

Zbog vozila u kvaru između čvorova Jastrebarsko i Karlovac (na 31+200 km) u smjeru mora, promet se odvija jednom trakom, također u koloni. Između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora vozi se usporeno u kolonama u pokretu uz povremene zastoje. Na dionici između tunela Čelinka i čvora Rovanjska u smjeru Dubrovnika, promet se odvija usporeno u koloni. Pred naplatama Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2 km, a pred naplatama Demerje oko 1 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, uključujući zagrebačku obilaznicu, kolona osobnih i teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru Srbije duga je oko 15 km.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb, pred naplatom Goričan u smjeru graničnog prijelaza, kolona je oko 1 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka, uključujući riječku obilaznicu, pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke stvorila se kolona od oko 1 km.

Na Istarskom ipsilonu, zbog pojačanog prometa i povremenih zastoja prema Sloveniji, kolona je duga oko 3 kilometra. Između tunela Učka i čvora Matulji u smjeru Rijeke vozi se usporeno u koloni uz zastoje.

Na Staroj karlovačkoj cesti (DC1), pojačan je promet od Zagreba prema Karlovcu, uz zastoje u mjestima Rakov Potok, Klinča Sela, Donji Desinec i u Jastrebarskom.

Na Krčkom mostu, u smjeru otoka kolona je oko 4 km, dok je u smjeru kopna kolona od Njivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranskoj magistrali povremeno dolazi do zastoja na prilazima turističkim središtima, posebice na dionicama Crikvenica-Novi Vinodolski, Zadar-Pirovac, Trogir-Split-Omiš, Baška Voda-Makarska i Dubrovnik-Cavtat.

Na državnoj cesti DC 522 između Udbine i Gornje Ploče zbog radova su zabilježeni zastoji i kolone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.00 - Tunel Sveti Rok privremeno je zatvoren u smjeru Dubrovnika zbog zastoja između tunela Sveti Rok i tunela Čelinka. Prometna nesreća između čvora Zadar istok i čvora Zadar centar u smjeru Zagreba uzrokovala je kolonu dugu oko 9 kilometara, pri čemu se promet odvija jednom trakom. Još jedna nesreća između čvora Ogulin i čvora Bosiljevo 2 stvorila je kolonu dugu oko 5 kilometara.

Vozilo u kvaru između čvora Jastrebarsko i čvora Karlovac u smjeru mora uzrokuje prometovanje jednom trakom, a između čvorova Lučko i Bosiljevo II prema moru vozi se usporeno u kolonama u pokretu s povremenim zastojima. Između tunela Čelinka i čvora Rovanjska u smjeru Dubrovnika te između čvora Zadar istok i čvora Rovanjska u smjeru Zagreba promet se odvija usporeno u koloni.

Pred naplatama Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 kilometra, dok je pred naplatama Demerje oko 1 kilometar. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1,5 kilometar. Zbog pojačanog prometa, između čvorova Krapina i Đurmanec zabranjen je promet za teretna vozila i autobuse.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, uključujući zagrebačku obilaznicu, kolona osobnih i teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru Srbije duga je oko 15 kilometara. Na autocesti A7 Rupa-Rijeka, uključujući riječku obilaznicu, pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je duga oko 1 kilometar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Istarskom ipsilonu, zbog pojačanog prometa i povremenih zastoja prema Sloveniji, kolona je duga oko 3 kilometra, dok se između tunela Učka i čvora Matulji u smjeru Rijeke vozi usporeno u koloni uz zastoje.

Na staroj karlovačkoj cesti (DC1) promet je pojačan od Zagreba prema Karlovcu, s čestim zastojima u mjestima Rakov Potok, Klinča Sela, Donji Desinec i Jastrebarsko. Na Krčkom mostu kolona prema otoku je duga oko 4 kilometra, dok je u smjeru kopna kolona od Njivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.00 - Državna cesta Bjelopolje-Korenica (DC1) zatvorena je zbog prometne nesreće, a promet se preusmjerava preko Debelog Brda i Bunića.

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići situacija je posebno kritična. Između tunela Sveti Rok i čvora Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika formirala se kolona duga oko 3 kilometra. Zbog prometne nesreće između čvora Zadar istok i čvora Zadar centar u smjeru Zagreba, promet se odvija jednom prometnom trakom, a kolona je duga oko 9 kilometara. Također, nakon prometne nesreće između čvora Ogulin i čvora Bosiljevo 2 (na 84+000 km) u smjeru Zagreba, vozi se jednom prometnom trakom, uz kolonu dugu oko 8 kilometara.

Između čvorova Lučko i Bosiljevo II prema moru vozači se suočavaju s usporenim prometom i povremenim zastojima. Slična situacija je između tunela Čelinka i čvora Rovanjska u smjeru Dubrovnika, gdje se vozi u koloni u pokretu s povremenim zastojima. Između čvora Zadar istok i čvora Rovanjska u smjeru Zagreba promet se također odvija usporeno, u koloni u pokretu. Pred naplatama Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 kilometra, dok su pred naplatama Demerje i Donja Zdenčina kolone duge oko 1 kilometar.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1,5 kilometar. Zbog pojačanog prometa zabranjen je promet za teretna vozila i autobuse između čvorova Krapina i Đurmanec u oba smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, uključujući zagrebačku obilaznicu, kolona osobnih i teretnih vozila pred GP Bajakovo u smjeru Srbije duga je oko 13 kilometara.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka, uključujući zagrebačku obilaznicu, pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je duga oko 1 kilometar. Prometna nesreća između tunela Katarina i tunela Trsat na mostu Rječina prema Križišću uzrokuje dodatne poteškoće; promet se odvija usporeno u koloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.00 - Trenutno su najveće gužve na autocestama A1, A2, A3 i A7, kao i na Istarskom ipsilonu, staroj karlovačkoj cesti (DC1), Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali.

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, između tunela Sveti Rok i čvora Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika, formirala se kolona duga oko 4 kilometra. Vozači koji se kreću između čvorova Lučko i Bosiljevo II prema moru voze usporeno u kolonama s povremenim zastojima. Slična situacija je i između tunela Čelinka i čvora Rovanjska u smjeru Dubrovnika, gdje se promet odvija u koloni uz povremena zaustavljanja. Na dionici između čvora Zadar istok i čvora Rovanjska u smjeru Zagreba također je zabilježena usporena vožnja u koloni. Pred naplatama Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 kilometra, dok je pred naplatama oko 1 kilometar.

Image
Foto: Net.hr

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba, kolona je duga oko 1,5 kilometra, dok je u Sloveniji kolona duga oko 2,5 kilometra. Zbog pojačanog prometa, teretna vozila i autobusi ne mogu prometovati između čvorova Krapina i Đurmanec u oba smjera.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, uključujući zagrebačku obilaznicu, na prilazu naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora iz smjera Buzina kolona je duga oko 1 kilometar. Kolona osobnih i teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru Srbije duga je oko 10 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka, uključujući zagrebačku obilaznicu, pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je duga oko 1 kilometar. Prometna nesreća između tunela Katarina i tunela Trsat na mostu Rječina prema Križišću uzrokuje dodatne poteškoće; promet se odvija jednim trakom, uz kolonu dugu oko 3 kilometra.

Na Istarskom ipsilonu, zbog pojačanog prometa i povremenih zastoja prema Sloveniji, kolona je duga oko 3 kilometra. Pojačan promet zabilježen je i na staroj karlovačkoj cesti (DC1), gdje su zastoji česti u mjestima Rakov Potok, Klinča Sela i Donji Desinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Net.hr

Krčki most bilježi kolonu dugu oko 4 kilometra u smjeru otoka, dok je u smjeru kopna kolona od Njivica. Jadranska magistrala također je prometna, s povremenim zastojima na prilazima turističkim središtima na dionicama Crikvenica-Novi Vinodolski, Zadar-Pirovac, Trogir-Split-Omiš, Baška Voda-Makarska i Dubrovnik-Cavtat.

Na državnoj cesti Udbina-Gornja Ploča (DC 522), zbog radova su zabilježeni zastoji i kolone kod mjesta Gornja Ploča. Vozači su pozvani na dodatni oprez i strpljenje te se savjetuje korištenje alternativnih pravaca gdje je to moguće.

10.00 - Pometna nesreća između čvora Karlovac i čvora Novigrad (na 45+500 km ) u smjeru mora, vozi se po dvije prometne usporeno.

između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora vozi se usporeno u kolonama u pokretu uz povremene zastoje. Zbog pojačanog prometa povremeno se prekida promet kroz tunel Sveti Rok u smjeru Dubrovnika;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između tunela Čelinka i čvora Rovanjska u smjeru Dubrovnika vozi se usporeno, u koloni u pokretu uz povremene zastoje.

između čvora Zadar istok i čvora Rovanjska u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni u pokretu uz povremene zastoje; pred naplatama Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 1 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

09.00 - Kraj srpnja obilježavaju kolone prema Jadranu, a ništa nije drugačije ni danas. Ako ste odlučili sjesti za volan, naoružajte se strpljenjem i vodom. Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići pojačan je promet između čvorova Lučko i Zadar istok u smjeru Dubrovnika.

Između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora vozi se usporeno u kolonama u pokretu uz povremene zastoje.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 8 sati bila oko 1,5 kilometra.

Image
Foto: HAK
Image
PAD KONCENTRACIJE /

Umorni vozači jednako opasni kao pijani: Evo na što pripaziti prije sjedanja za volan

Image
PAD KONCENTRACIJE /

Umorni vozači jednako opasni kao pijani: Evo na što pripaziti prije sjedanja za volan

Na A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu) povećana je gustoća prometa između čvora Zagreb zapad i čvora Lučko u smjeru Lipovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolona između čvora Jakuševec i naplatne postaje Lučko u smjeru mora oko 8 sati bila je duga oko 8 km. Tijekom jutra gužva se malo rasčistila.

Image
Foto: Net.hr

Na graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru Srbije kolona je do 10 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog prometne nesreće između čvora Lučko i čvora Buzin u smjeru Lipovca, vozi se usporeno.

Prometna nesreća između čvora Slavonski Brod istok i čvora Sredanci u smjeru Lipovca, vozi se jednim prometnim trakom, kolona je oko 4 km.

Na Staroj karlovačkoj pojačan je promet od Zagreba prema Karlovcu, zastoji su u mjestima Rakov Potok, Klinča Sela i Donji Desinec.

POGLEDAJTE VIDEO: Kilometarske kolone traže strpljenje, ali nije to baš tako: 'Tko će mi platiti ovo gorivo, a i nerviranje?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
PFL
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo