UZBUDLJIVI UVOD U RTL DUEL /

'Kolindina kampanja je lagana i prazna, Josipović je pretežak'

Image
Foto: RTL

Igor Bobić tijekom devedeset minuta sučeljava dvoje kandidata koji su u ovoj uzbudljivoj predsjedničkoj utrci osigurali prolaz u drugi krug - Kolindu Grabar Kitarović i Ivu Josipovića.

4.1.2015.
19:09
RTL
VOYO logo

Završena je uvodna emisija RTL Duel, sučeljavanje kandidata možete pratiti OVDJE.

19:53 - "Ova estradizacija politike koja je krenula iz Amerike 60-ih godina uzela je maha pa smo čuli svakakvih pitanja, nedostajalo mi je nekih konkuretnih stvari. I jedno i drugo bi pitao da mi komentiraju nešto što se dogodilo pred predsjedničku kampanju prije pet godina. Naime, među dokumentima koji su iscurili na WikiLeaksu dosta je dokumenata iz američke ambasade koje su slali u Washington. Iz nekih od njih se jasno vidi da su tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i ravnatelj USKOK-a Cvitan referirali toj stranoj ambasadi o istragama koje se vode, čak i pokazivali neke tajne dokumente. Dakle, pitao bih ih je li normalno da u jednoj neovisnoj državi stranoj ambasadi glavni državni odvjetnik i osoba koja je na čelu glavne institucije koja se bori protiv korupcije da podnose izvješća. Zašto svih ovih godina oko toga nitko nije reagirao? I što će oni učiniti ako dobiju mandat da se takve stvari, koje više podsjećaju na banana državu i kolonijalnu državu, a ne neovisnu državu, više ne ponavljaju", upitao je Nino Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:50 - "Ja bih voljela pitati predsjednika Josipovića što je to konstitucionalna ekomonija? To je jedan od izraza iz njegove zaista besmisleno teške kampanje gdje je veliki broj tih pitanja koje veliki dio birača ne razumije, a ima još tih stvari. Zbog čega nije olakšao kampanju? Zašto nije objašnjavao ljudima na način da oni to razumiju? Za gospođu Kolindu, zašto je odbila sučeljavanje s predsjednikom Josipovićem pred studentima Fakulteta političkih znanosti", upitala je Sanja Modrić.

19:45- "Kolinda bi se htjela približiti narodu. To nije loša kampanja koju radi, njena je kampanja lagana, ono 'kad si sretan lupi nogama o pod', sadržajno je prazna, ali pumpa optimizam, to je nešto što narodu treba, postići će nekakav uspjeh u svom biračkom tijelu. Josipović je pretežak u kampanji, hoće li on u drugom krugu to malo pojasniti biračima, te ustavne kategorije, jer on se ne obraća ustavnim stručnjacima, nego narodu, to ćemo vidjeti", kaže Sanja Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:40 - U studio RTL Duela stigla je i HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović te odgovorila na par kratkih pitanja uoči samog sučeljevanja s protukandidatom Ivom Josipovićem.

Znam da ste jučer imali virozu?
"Sve je u redu, sve je super, oporavila sam se skroz, spremna sam za RTL Duel", otkrila je Kolinda.

Kako ste se pripremali?

"Posljednja tri mjeseca idem po Hrvatskoj, razgovaram s ljudima i to je to. Onako kako živi Hrvatska, kako živi hrvatski narod, kako žive ljudi u Hrvatsjkoj, to je moja priprema", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva tjedna bilo vas je četvero, sada će vas biti samo dvoje, hoće li vam biti teže ili lakše?

"Ne vidim zašto bi to trebalo biti tako. Evo, ovo je sad posljednji, zaključni tjedan kad se odlučuje, ne samo o kandidatu ili kandidatkinji, nego o smjeru u kojem će krenuti Hrvatska", kaže Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba skupiti glasova, kako ćete to učiniti?

"Optimistična sam, nudim svoj program svim građanima Hrvatske, bit ću predsjednica svim građanima Hrvatske, vjerujem u ovu zemlju, vjerujem u ovaj narod, optimistična sam. Možemo i moramo bolje", zaključila je Kolinda.

19:30 - "Ivo Josipović je trenutno u paradoksalnoj situaciji. On je pet godina predsjednik, ne svojom krivicom, jer su predsjedničke ovlasti vrlo ograničene, ali zemlja je pet godina u krizi. Dakle, pred javnošću bi se trebao distancirati od vlasti, od političke elite jer on kao nije imao ovlasti, nije odgovoran za stanje kakvoj jest, a opet uvjeriti javnost da on ima te neke ovlasti u kojima će nešto učiniti da stvari budu bolje i drugačije. Ne možemo ove predsjedničke izbore odvojiti od onoga što se događa s Vladom ili s eventualnom oporbom koja želi doći na vlast. Imao je lagan posao prije pet godina, sada je situacija nešto drugačiji, agencije su mu učinile medvjeđu uslugu, ostaje gorki okus da su agencije bile u službi partikularnih interesa, on je popularan, pa sve popualrniji. Vidjet ćemo, možda će dio njegovih birača koji je ostao kući govoreći pa on ionako je tako popularan pa će ga izabrati drugi. Ovo što će se večeras događati jako je važno i možda će prvi put u povijesti televizijsko sučeljavanje biti taj jezičac na vagi koji će odlučiti predsjednika", komentirao je Nino Raspudić.

19:25 - "Josipović se sada malo uljuljkao u poziciju favorita, sve će on to kao lako, ali čini se da neće biti tako lako", komentirala je Sanja Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:20 -U studio RTL Duela stigao je aktualni predsjednik Ivo Josipović i odgovorio na nekoliko pitanja voditelja Igora Bobića:

Kako ste se spremali za RTL Duel?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem zanimljivu debatu, očekujem da će se najvažnija pitanja za budućnost naše domovine otvoriti i da ćemo Kolinda Grabar-Kitarović i ja iznijeti svoja stajališta i nastojati uvjeriti birače o tome čiji je program bolji", kaže Josipović.

Bili ste ovdje prije dva tjedna, prošao je prvi krug?

"Pobijedio sam u prvom krugu, to je najvažnije, nadam se da će takav rezultat, pa i bolji po mene biti i u drugom krugu", dodaje.

Recite nam ukoliko će vam biti drugčije ili lakše što ćete inmati jednog supranika, a ne troje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je bolji imati jednog sugovornika, a ne troje njih. Evo, mislim da je prva emisija bila vrlo zanimljiva i za naše gledatelje, a ova druga, gdje ćemo biti fokusirani, bit će još zanimljivija", najavio je Josipović.

Jeste li imali neku specijalnu pripremu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam imao neke posebne pripreme, radio sam na doradi svoje prezentacije inače prema biračima. Bitno je da jasno artikuliramo svoja stajališta", zaključuje Josipović.

19:10 - Počinje "RTL Duel - uvodna emisija" u kojoj će gostovati izborni analitičari SanjaModrić i NinoRaspudić, a politički reporteri RTL-a, NatašaBožić i HrvojeKrešić će se javljati iz stožera kandidata prije i tijekom sučeljavanja.

NAJAVA:

Točno tjedan dana pred najneizvjesnije izbore u hrvatskoj povijesti RTLTelevizijavam prva donosi sučeljavanje dvoje preostalih predsjedničkih kandidata. IgorBobić tijekom devedeset minuta sučeljava dvoje kandidata koji su u ovoj uzbudljivoj predsjedničkoj utrci osigurali prolaz u drugi krug - KolinduGrabarKitarović i IvuJosipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 19 sati u programu RTL-a pratite „RTL Duel - uvodnu emisiju“ u kojoj ćemo ugostiti izborne analitičare SanjuModrić i NinuRaspudića, a politički reporteri RTL-a, NatašaBožić i HrvojeKrešić, će se javljati iz stožera kandidata prije i tijekom sučeljavanja.

U 20 sati je vrijeme za glavne aktere večeri i „RTL Duel - sučeljavanje predsjedničkih kandidata“. Hoće li treći hrvatski predsjednik biti ponovno izabran ili će Hrvatska dobiti prvu predsjednicu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Josipović oči u oči u utrci za predsjednički mandat, večeras od 19 sati na RTL Televiziji!

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo