Kolinda odgovorila Milanoviću

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je u NATO-u potpisala ostavku i odgovorila na doborodošlicu koju joj je uputio premijer Milanović.

15.1.2015.
22:14
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović iz Bruxellesa je odgovorila na zakašnjelu dobrodošlicu koju joj je uputio premijer Zoran Milanović.

Milanović je u četvrtak, na početku sjednice vlade, predsjedniku Republike na odlasku Ivi Josipoviću izrazio Vladinu zahvalnost, a novoj predsjednici zaželio dobrodošlicu. "Bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću koji je po mišljenju svih nas časno i na uzor obavljao dužnost predsjednika Republike Hrvatske još jednom izražavamo svoju zahvalnost, a novoj predsjednici želimo dobrodošlicu i s njom ćemo surađivati u okviru zakona, kao i do sada. Na tome smo striktni, tako funkcioniramo i tako će biti ubuduće", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja kao predsjednik Vlade pozivam novu predsjednicu da svaki četvrtak, odmah nakon inauguracije, kada vlada zasjeda odvojimo koliko god treba vremena za razgovor ili informaciju predsjednici o tome što je Vlada radila, što će raditi i po čemu smatramo da je dobra i bolja od dvije prethodne. Ali, tu se mišljenja uvijek mogu razilaziti. Mi imamo argumente i otvoreni smo za razgovor. Vrata su otvorena", izjavio je Milanović.

Ne želi sjediti, nego i govoriti

"Moram razgovarati s gospodinom Milanovićem, što je točno mislio pod time, jer mi nije namjera samo sjediti na sjednici, nego i govoriti. A držim da moramo sazvati tu tematsku sjednicu Vlade koja će govoriti specifično o gospodarstvu i socijalnom stanju u Hrvatskoj", poručila je Grabar Kitarović, kako javlja Nova TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijelu sam kampanju govorila da sam prije svega za suradnju i da želim surađivati sa svakom vladom jednako. Isto tako prozivat ću i pozivati na odgovornost", rekla je Grabar Kitarović, koja je u četvrtak u sjedištu NATO-a u Bruxellesu potpisala ostavku na mjestu pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo