KOLINDA ODGODILA ODLUKU O KANDIDATURI ZA PREDSJEDNICU: / Odluči li se za utrku, mogla bi ići protiv starog suparnika

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dok je Kolinda Grabar Kitarović svoju odluku o ponovnoj kandidaturi na predsjedničkim izborima odgodila za sedam mjeseci,

22.10.2018.
9:31
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Iako su premijer Andrej Planković i vladajuća stranka očekivao da se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović već ove jeseni izjasni o tome hoće li se kandidirati na idućim predsjedničkim izborima, s Pantovčaka se doznaje da je ona tu odluka odgodila za razdoblje poslije europskih izbora u svibnju.

U krugu oko predsjednice svjesni su da nitko dosad nije javno istaknuo želju da se kandidira i bude protukandidat ako se Kolinda Grabar-Kitarović odluči za drugi mandat, pa očito ostaje vremena za pravu utrku za Pantovčak, i to tek od lipnja sljedeće godine, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Održavanje predsjedničkih izbora moglo bi, pak, biti nešto ranije kako se ne bi dogodilo da imenovanje bude u jeku predsjedanja Europskom unijom što bi se trebalo dogoditi 1. siječnja 2020.

Zašto odgoda?

Na Pantovčaku ističu da je predsjednica isključivo koncentrirana na stanje u društvu, te da je nezadovoljna jer se ističe negativna atmosfera, a nema pozitivnih i dobrih vibracija ili se potiskuju u drugi plan. Izvor blizak predsjednici ističe kako ona smatra da se naprijed može jedino u pozitivnoj atmosferi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezine posljednje istupe neki su kritizirali smatrajući da su usmjereni protiv medija koji, navodno, stvaraju negativnu atmosferu, no njoj bliski ljudi tvrde kako nema govora o tome.

Kolinda Grabar-Kitarović nije zadovoljna ni što se dovoljno ne čuju pozitivne priče povratnika iz inozemstva koji su se vratili kako bi ovdje ostvarili karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednica želi promijeniti sliku unutar zemlje, kako bi prevladavale pozitivne priče i atmosfera, da Hrvatska postane prepoznatljiva u svijetu, da se brendira na onim područjima gdje može biti primjer. Jedino se tako može postići dobro okruženje za razvoj, ali i stvoriti okruženje gdje će mladi ostati i raditi u zemlji", kažu njezini suradnici dodajući kako upravo zbog anganžmana u tom smjeru još ne razmišlja o drugom mandatu.

Milanović će u utrku?

O ulasku u utrku za predsjednika države vrlo ozbiljno razmišlja Zoran Milanović, koji se sve češće u posljednje vrijeme opet pojavljuje u javnosti. Ujedno se često sa svojim suradnicima konzultira kako bi ocijenili koje su šanse ako se suprotstavi predsjednici Grabar-Kitarović, koja prema anketama ima uvjerljivu prednost. Iz njegova kruga može se čuti da Milanović nikako ne može dopustiti da bude poražen jer bi to značio i definitivan kraj bavljenja politikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list piše da Milanovićevi suradnici ističu da se sve manje želi suprotstaviti sadašnjoj predsjednici pa će tako odluku donijeti nakon što čuje ide li ona u utrku.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo