KOLINDA, KOLIKO VRIJEDI TVOJA RIJEČ? / U tajnosti ukinut Kabinet za mlade koje je bezobrazno iskoristila tijekom kampanje

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović tijekom svoje predizborne kampanje za predsjednicu konstantno je uvjeravala javnost kako će se za mandata pobrinuti za mlade u Hrvatskoj.

17.11.2016.
10:37
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Prije pola godine portal Srednja.hr predsjednicu je upitao čime se bavi Kabinet za mlade, tko ga vodi te tko su mu članovi. Odgovor nisu dobili, pa su se obratili povjerenici za informiranje koja je prije dvadesetak dana naložila predsjednici da im odgovori na postavljena pitanja.

Štoviše, kako navodi portal koji je predsjednicu natjerao da odgovori na pitanja na koja nije htjela odgovoriti, preko noći je nestao Kabinet za mlade pri Uredu predsjednice. Time očito i predsjedničino obećanje. Njezinom odlukom ukinut je u rujnu, a na internetskoj stranici Ureda predsjednice to je vidljivo tek nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kabinet netragom nestao, o njegovu dosadašnjem radu ne zna se ništa

Kabineta više nema, a o njegovu dosadašnjem radu ne zna se ništa. Rezultat je to predstavke povjerenici za informiranje koju je pokrenuo portal Srednja.hr, a na temelju koje je Ured predsjednice morao jasno na svojim stranicama objaviti kontakt podatke voditelja unutarnjih ustrojstvenih jedinica te godišnji plan tih unutarnjih ustrojstvenih jedinica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica nema ni povjerenika za mlade, premda je ta funkcija na Pantovčaku postojala od ožujka do listopada prošle godine, a obnašao ju je Tomislav Madžar koji je samostalno zatražio razrješenje. S Pantovčaka ipak nije dugo izbivao, 26. siječnja 2016. postao je povjerenik za zdravstvo i sport. Novi povjerenik za mlade nije imenovan.

Matijević: Licemjerna je

'Ukinuti Kabinet za mlade, za koji niti ne znamo je li radio i tko su mu bili članovi, a u istom trenutku stalno isticati probleme mladih i njihovo iseljavanje je licemjerno. Na Pantovčaku više niti ne postoji povjerenik za mlade, što je još jedno od obećanja u predizbornoj kampanji. Iskreno sam očekivao da će se priznati problem i imenovati novi povjerenik čime bi priča bila gotova. Ovako ćemo opet slušati o problemima mladih, a u istom trenutku predsjednica neće u svom uredu imati osobu koja bi se tom problematikom detaljnije bavila. Možda je i kabinet odlučio emigrirati u Irsku kada je preko noći nestao sa službenih stranica', rekao je osnivač i glavni urednik portala Marko Matijević za Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo