KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ U SUKOBU INTERESA? / Sporan novac koji je dobila od države za kampanju

Image
Foto: PIXSELL, STR-1111/HaloPix/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa priopćilo je kako će pokrenuti postupak protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zbog sumnje da se našla u sukobu interesa.

20.1.2016.
11:46
PIXSELL, STR-1111/HaloPix/PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo je odlučilo da se protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović pokrene postupak za utvrđivanje je li u sukobu interesa jer je za vrijeme izbora od države dobila 1.167.573 kune za naknadu promidžbe.

Ona je taj novac dala HDZ-u da ne bi morala platiti porez od 40 posto, no sporno je to što se novca odrekla, a tijekom idućih pola godina sama odlučivala u koje humanitarne svrhe ide novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uručivala je ta sredstva kao da su njezina, a bila su sredstva stranke, što znači da odluka o tome kome će biti donirana sredstva nisu bile u njezinoj ovlasti, smatraju u povjerenstvu.

Postupak protiv Kotromanovića, protiv Milanovića i Karamarka ne

Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak i protiv tehničkog ministra obrane Ante Kotromanovića i to zbog slučaja kada je s obitelji privatnim avionom išao na odmor na Lošinj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOTROMANOVIĆ U SUKOBU INTERESA? /

Ministar privatnim zrakoplovom letio na Mali Lošinj, ne želi otkriti tko mu je platio put

Image
KOTROMANOVIĆ U SUKOBU INTERESA? /

Ministar privatnim zrakoplovom letio na Mali Lošinj, ne želi otkriti tko mu je platio put

Ministarstvo obrane tvrdilo je da je Kotromanović bio na privatnom putovanju i da nije koristio novac iz državnog proračuna. Međutim, takvo se putovanje tretira kao nedopušteni dar, smatraju u Povjerenstvu.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici je pak odbilo pokrenuti postupak protiv tehničkog predsjednika Vlade Zorana Milanovića, saborskog zastupnika Tomislava Karamarka u dva predmeta i tehničkog ministra zdravlja Siniše Varge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici će također donijeti odluke u predmetima dužnosnika: tehničkog ministra zdravlja Siniše Varge u dva predmeta, tehničkog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara, zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika i načelnice Općine Omišalj Mirele Ahmetović.

Povjerenstvo će također dati mišljenja u predmetima na zahtjev dužnosnika: predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, te zastupnika u Hrvatskom saboru Roberta Podolnjaka. Povjerenstvo će dati očitovanja u predmetu povjerenika Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Novalje Roberta Badurine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo