incident u novinarskom domu / Kolinda Grabar-Kitarović izviždana dok je držala govor na konferenciji o slobodi medija

Predsjednica je izviždana na video konferenciji o slobodi medija i provjeravanju činjenica, koja se održava u Novinarskom domu

3.5.2016.
14:23
VOYO logo

U Novinarskom domu u utorak se održava video konferencija o slobodi medija i provjeravanju činjenica, na kojoj sudjeluje i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Sloboda medija jedna je od ključnih sloboda i ljudskih prava. Thomas Jefferson je rekao ako su mediji slobodni i ako svi mogu čitati, svi će bit zadovoljni zadovoljni. Nadam se da to i dalje vrijedi. Ja ću i dalje poticati slobodu medija", započela je predsjednica u svom uvodnom govoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak i ako se ne slažem s onim što je rečeno uvijek ću braniti pravo da se nešto kaže", zaključila je Grabar-Kitarović citatom. 

Dok je ona držala govor, članovi Radničke fronte, aktivisti i neki novinari počeli su zviždati. Neki su u rukama držali transparent na kojem na engleskom jeziku piše "Hrvatska vlada ubija medije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je izviždao predsjednicu, dio novinara i aktivista napustio je prostoriju.     

Podsjetimo, povodom Svjetskog dana slobode medija HND je organizirao konferenciju "Problemi medijskih sloboda u Europi" u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert te veleposlanstvima Francuske, Norveške i Švedske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo