u tajnosti /

Kolinda Grabar-Kitarović dvaput završila na infuziji, a onda je posjetila i privatnu kliniku...

Na Pantovčaku kažu kako je predsjednica obavila redovite i preventivne preglede

18.2.2019.
7:37
VOYO logo


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sredinom siječnja u tajnosti je više puta bila na infuziji u KBC-u Sestre milosrdnice, a u petak je bila i na pregledu u privatnoj klinici Radiochirurgia Zagreb u Sv. Nedelji.

Te su informacije Večernjem listu potvrdili i u Uredu predsjednice, a glasnogovornica Ivana Crnić odgovorila je kako je predsjednica na infuziji u toj bolnici bila dvaput “isključivo kako bi pod virozom mogla obavljati svoj posao, ali i otići u državni posjet Turskoj koji je bio 16. siječnja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o pregledu u privatnoj klinici u Sv. Nedelji koja je specijalizirana za dijagnostiku i liječenje karcinoma radioterapijom i radiokirurgijom, Crnić kaže kako je predsjednica ”obavila redovne i preventivne preglede, kao što i u javnosti zastupa da to treba činiti”, piše Večernji list.

U slučaju predsjednice treba uzeti u obzir i da je na dijeti te da je u kratkom periodu, u samo nekoliko mjeseci, skinula oko 20 kilograma. Liposukcijska dijeta prilično je rigorozna, pa nije isključeno da je naglo skidanje kilograma dodatno iscrpilo predsjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica RH u četiri godine mandata na Pantovčaku imala je problema s vratnom kralježnicom, zbog čega je išla na pretrage u (državne) bolnice, potom i na fizikalne terapije.

Iako to u Uredu predsjednice nisu službeno odgovorili, Kolinda Grabar-Kitarović navodno je obavila i mamografiju. U Hrvatskoj ne postoji zakonska obaveza, ali ni praksa da državni vrh objavljuje rezultate svojih sistematskih pregleda, odnosno da javnosti predočuje svoje zdravstveno stanje.

U Sjedinjenim Američkim Državama, primjerice, praksa je da predsjednik objavi sve rezultate svog sistematskog pregleda, pa je tako Donald Trump nedavno ponovno objavio svoj zdravstveni karton



Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo