Koliko covjek mora biti bez duse da ostane hladan na ovako nesto

Prazan hladnjak. Opomene zbog neplacenih racuna. Drva za ogrjev na izmaku. Teska zima dolazi za cetveroclanu obitelj Sekutor, a takvih je obitelji u Baranji i Hrvatskoj svakim danom sve vise.

1.12.2014.
11:23
VOYO logo

''Ne znam. Ne znam. Da idem uzimati bez pitanja po sumama, nije u redu je l'?! Ne znam'', odgovara Danijel Sekutor iz Darde na pitanje kako ce se grijati.

Ukrasti ne zele. Kupiti ne mogu. A posla ni od kuda. ''Ja sam ostao bez posla. Supruga ne radi. Zivimo od socijalne pomoci 1.100 kuna i zivimo kako mozemo'', kaze Danijel za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djed Bozicnjak ne dolazi

Novu obucu, objavio je Dnevnik Nove TV, svojim sinovima ne mogu priustiti. Djecaci igraju nogomet, dobri su ucenici i sanjaju sve sto i njihovi vrsnjaci. ''Kompjuter i od Mandzukica dres'', kaze Josip. Antun takoder zeli kompjuter i dres od Modrica.

Koliko god dobri bili, svjesni su da Djed Bozicnjak mozda nece doci na njihova vrata. Bas kao sto zaobilazi i peteroclanu obitelj Klasic iz Knezeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nama roditelji ne mogu kupiti nista, tako da je tesko'', rekla je Ivana Klasic i dodala kako se zbog toga osjeca tuzno.

Borba svaki dan

I Klasicevi se bore s prezivljavanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U Baranji posla nema, nema. Znate i sami, culi ste, da nema posla nigdje. Muz je dobio otkaz i tu smo mi stali s tim otkazom'', kaze Danijela Klasic. I njihova su djeca vise gladna nego sita.

''Svaki dan skoro krumpir kuham. To mi je jedino. Ja sebi uzmem dvije vrece na dug. Mi ne mozemo niti meso. Ja rijetko kad da meso kuham djeci'', objasnjava Danijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Sekutor Adresa: A.G.MATOSA 2, DARDA Privredna banka Zagreb broj ziro racuna: 4723400093110878817

Obitelj Klasic Adresa: GRANICARSKA 7, KNEZEVO Privredna banka Zagreb broj ziro racuna: 23400093110613691

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo