Kolege mu dobacuju: Koristi kondome da ne dobiješ sidu

Asistent na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike tužio je Fakultet jer mu, navodno, onemogućavaju napredovanje u zvanje docenta.

23.12.2010.
14:04
VOYO logo

Dr. sc. Dario Krešić, asistent na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike, podnio je tužbu protiv Fakulteta zbog diskriminacije na radnom mjestu. Tvrdi kako ga sprečavaju u napredovanju bez obzira što ima odlične kvalifikacije i što je jedini ondje doktorirao u inozemstvu. Kao razlog "kočenja" navodi spolnu diskriminaciju.

Navodno su mu obećali napredovanje u zvanje docenta, a kada je za to ispunio zakonske uvjete, na fakultetu su ga počeli "zavlačiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva mjeseca poslije, profesor i moj nadređeni Željko Hutinski pred više mi je ljudi dobacivao da trebam upotrebljavati kondome da ne dobijem sidu, a već je prije kolega Božidar Kliček parodirao moj glas kao ženskast. Angažirao sam stoga odvjetnika, koji je poslao dopis dekanu Tihomiru Hunjaku da ih upozori na njihovo ponašanje i otad počinje blokiranje mog napredovanja", ispričao je Krešić za Večernji list.

Natječaj za tri radna mjesta, nijedno njemu

Kada je shvatio da nitko nije poslao njegove papire za napredovanje u Sveučilište, obratio se Fakultetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam i s upravom Fakulteta, te mi je najprije objašnjeno da nema radnih mjesta zbog krize, a zatim da ne znaju što bih trebao raditi. Čak sam sedam dopisa poslao upravi i u njima se raspitujem u kojoj je fazi moje napredovanje, ali ni na jedan nisu odgovorili", kazao je za Večernjak, dodajući kako Hunjak nije odgovorio ni na upit iz Sindikata znanosti.

U međuvremenu je, pak, raspisan natječaj za tri nova radna mjesta na koja se javio, ali su uvjeti, kaže, prilagođeni drugim kandidatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dekan tvrdi kako Krešićeva prava nisu ugrožena te da će učiniti sve da zaštiti Krešića i kodeks Sveučilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo