'novi sdp' / Kolarić za Vijesti.hr: 'Ako je SDP spreman za promjene, vratit ću se u stranku i kandidirati za predsjednicu'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'Za poraz SDP-a nije kriv samo Milanović.'

12.9.2016.
17:10
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

"Ako je stranka spremna za promjenu, ja sam spremna za povratak u SDP. Jasno da postoji mogućnost, kako su me protustatutarno izbacili neka sada ponište tu odluku. Kako će ispraviti tu nepravdu je problem stranke, oligarhije i članstva, ne moj", kazala je u razgovoru za Vijesti.hr komunikacijska stručnjakinja i bivša članica SDP-a Aleksandra Kolarić te za naš portal najavila mogućnost kandidature za predsjednicu SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ako je ikada bilo vrijeme za otvoren i jasan stav, onda je to sada. Ako je stranka spremna za promjene, vratit ću se u nju i kandidirati za predsjednicu. Treba nam Novi SDP, rekla nam je Kolarić.

Da podsjetimo, ranije danas predsjednik SDP-a Zoran Milanović je, nakon što je postalo jasno da je Narodna koalicija na prijevremenim parlamentarnim izborima doživjela poraz od HDZ-a, najavio da se neće kandidirati na izborima za predsjednika SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović očekuje da tijela stranke donesu odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora koji se moraju održati u roku 150 dana.

Odaziv na ove parlamentarne izbore, kaže, nikad nije bio manji i to je, ustvrdio je, pretegnulo u korist konkurencije. To je činjenica koju treba prihvatiti i ne puno mudrovati, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Aleksandra Kolarić je još sinoć na društvenim mrežama jasno rekla da za poraz SDP-a nije jedino kriv Milanović.

- Za debakl ljevice i SDP-a krivi su: potpredsjednici Ranko Ostojić i Milanka Opačić, članovi Predsjedništva Peđa Grbin, Zdravko Ronko, Sabina Glasovac, Mirando Mrsić, Mihael Zmajlović, Željko Jovanović, Siniša Hajdaš Dončić, Branko Grčić, Biljana Borzan, Arsen Bauk, Gordan Maras i tajnik Igor Dragovan. I tek na zadnjem mjestu, predsjednik Zoran Milanović. On je najmanje kriv. Radio je najbolje što zna i umije, drugačije ne zna i ne može. Oni su vidjeli što se događa, znali, dizali ruku za sve odluke, sudjelovali u političkim egzekucijama i vrijeđanjima, smijuljili se iza leđa i karijeristički šutjeli. Njima, a ne samo njemu, su građani jučer rekli dosta je takve politike, napisala je Kolaerić, a za Vijesti.hr dodala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ostavke moraju doći još ovaj tjedan, a unutarstranački izbori se moraju održati u najkraćem mogućem roku od 60 dana, kako bi se agonija završila. Vođenje stranke treba kao v.d. preuzeti predsjednica Glavnog odbora, Romana Jerković i uz suradnju savjetodavnog tijela provesti izbore. Izbore ne može provoditi sadašnje Predsjedništvo, kazala nam je Kolarić.

Inače, kao potencijalni nasljednici Zorana Milanovića, ranije danas su se spominjali Tonino Picula, Ranko Ostojić i Siniša Hajdaš Dončić. Ni jedan od potencijalnih kandidata za šefa SDP-a nije se o tome oglasio. Ono što je sigurno je da će naredni dani i tjedni na Iblerovom trgu biti više no zanimljivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo