KOLAKUŠIĆ: / 'Što ću raditi u EU parlamentu? Tamo ću biti kratko, jedno ili dva zasjedanja, a onda ću postati hrvatski predsjednik'

Image
Foto: N1 screenshot

Lista Mislava Kolakušića osvojila je respektabilnih 7,89 posto glasova

27.5.2019.
12:43
N1 screenshot
VOYO logo

Mislav Kolakušić jedno je od najvećih iznenađenja europskih izbora. Uvjerljivo je osvojio mandat te se njegova lista nalazi na četvrtom mjestu sa 7,89 posto podrške. Kolakušić u izbornoj noći nije imao komentara, medijima je poručio tek kako je s obitelji.

Danas se obratio javnosti u 13 sati. "Hrvatska se ne može mijenjati u Europskom parlamentu, nego isključivo u Hrvatskom saboru", kazao je Kolakušić. Zahvalio se svojoj obitelji. "Deset posto glasova je ostvarilo više od 70 posto mandata. Stranka na vlasti koja se zove HDZ-SDP je sa 11 posto ostvarila 70 posto mandata. Tko je to omogućio? Oni koji nisu glasovali i ispunili građansku dužnost", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je kandidaturu za predsjednika, kazao je kako će ići u Europski parlament, ali će kampanju voditi iz Zagreba. Kazao je kako će u Europskom parlamentu biti nezavisni i neće se prikloniti niti jednoj velikoj grupaciji jer ne želi sudjelovati u donošenju odluka na štetu hrvatskog naroda.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

MISLAV KOLAKUŠIĆ ISPRED MSU-a

Image

MISLAV KOLAKUŠIĆ ISPRED MSU-a

'Bit ću ministar pravosuđa, policije i premijer'

Kazao je kako će biti ministar pravosuđa, policije i premijer. "Građani će nam dati povjerenje", rekao je. Kazao je kako mu je potrebno povjerenje 600.000 građana. Dodao je kako mu se neće dogoditi sudbina političkih zvijezda koji su se brzo pojavile i potom nestale jer godinama djeluje i zastupa argumente.

Kazao je kako nije bio na izbornom dočeku zato što "alkohol, hrana i dočeci", nisu dio njegove priče te kako je osobno financirao kampanju. "U Europskom parlamentu ću biti jedno ili dva zasjedanja, a onda ću postati predsjednik Republike Hrvatske", odgovorio je na pitanje što će raditi u Europskom parlamentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako misli biti u Europskom parlamentu i voditi predsjedničku kampanju, Kolakušić je rekao da će biti na parlamentarnim sjednicama, a njegov će ured pripremiti materijale. Nakon preuzimanja dužnosti europarlamentarca odmah krećem s predsjedničkom kampanjom, najavio je. Također je rekao da će u EU parlamentu biti nezavisni zastupnik, jer ne želi sudjelovati u donošenju odluka koje su većinom na štetu hrvatskog naroda.

U vezi s njegovom najavom da će biti ministar unutarnjih poslova i pravosuđa i premijer, a za što politolozi tvrde da je karakteristika autoritarnih država, Kolakušić je rekao da su to gluposti i da su ministri dio izvršne vlasti i njih bira premijer, konkretno u Hrvatskoj onaj tko ima 76 glasova u parlamentu. Možda bi netko želio da osobno ne preuzmem odgovornost za rješavanje problema korupcije koja je najveći karcinom hrvatskog društva, a o čijim razmjerima prosječan građanin nije svjestan i kada imate informacije s kojima raspolažem onda vam jednostavno nije dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje povjerenje građana

Naveo je kako u Švicarskoj, Norveškoj i Nizozemskoj postoji jedinstveno ministarstvo pravosuđa i policije. Jedino Hrvatska ima 26 ministarstava, 20 pravih i 6 lažnih, tvrdi Kolakušić. Ni jedan ministar ne može provesti u djelo svoj plani i program, ako ga ne podržava 76 zastupnika i zbog toga moram imati 76 ruku, jer ne želim svako jutro ministre pozivati na sastanak i govorit im što da rade, nego ću sve osobno preuzeti. Funkciju premijera obnašat ću volonterski i primat ću plaću ministra pravosuđa, pojasnio je Kolakušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekujem povjerenje građana, a hoće li ono biti takvo da bi se bilo što moglo promijeniti potrebno je 600.000 glasova. Građani će imati popravni ispit već na idućim predsjedničkim izborima, drži Kolakušić. U tri izborna postupka moramo pobijediti, želimo izraditi auto, na EU izborima dobili smo kotače, predsjednički će biti karoserija, a na parlamentarnim izborima dobit ćemo motor i mjenjač bez kojih cijela priča neće imati smisla, ako 70 posto građana ne izađe na izbore. Promjene će biti drastične i za njih tražim iznimnu potporu građana, poručio je.

Upitan hoće li biti predsjednik ili premijer, odgovorio je da će, budu li raspisani prijevremeni parlamentarni izbori, najprije biti premijer. Na upit kako misli voditi kampanju za parlamentarne izbore, ako bude predsjednik Kolakušić je rekao da predsjednik ne smije biti član političke stranke, ali može podržati nezavisne liste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo