Koga će SDP-ovci 'izbaciti' iz stranke?

Predsjedništvo SDP-a je nakon četverosatne sjednice u petak poručilo da ne želi otkriti kako će postupiti prema SDP-ovcima koji su u predsjedničkoj kampanji otvoreno podupirali Bandića.

16.1.2010.
11:32
VOYO logo

Kako je novinare izvijestio glavni tajnik stranke Igor Dragovan, Predsjedništvo SDP-a zaključilo je da do sjednice Glavnog odbora SDP-a ne želi iznijeti stajalište o tome kako će stranačko vodstvo postupiti prema SDP-ovcima koji su u predsjedničkoj kampanji otvoreno podupirali Milana Bandića.

Ne želeći odgovarati na novinarska pitanja, Dragovan je tek kazao da se zaključci predsjedništva "dobrim dijelom tiču zagrebačke organizacije SDP-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjedništvo je završilo sjednicu i utvrdilo prijedlog koji će sutra biti proslijeđen na glavni odbor. Što se tiče pojedinosti, ocijenili smo da o njima ne želimo izvijestiti javnost, jer je korektno da to prvi čuju članovi glavnog odbora", rekao je Dragovan.

Jutarnji list pak saznaje kako je odlučeno da se iz stranke isključi 15 članova, te da se raspuste tri mjesne organizacije u Zagrebu (Brezovica, Sesvete i Novi Zagreb zapad) te da se u još tri raspuste samo rukovodeća tijela, zbog toga “jer nisu dovoljno radili na kampanji Ive Josipovića”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvu odluku međutim nije podržala Željka Antunović koja je bila suzdržana.

Neki od članova predsjedništva su novinarima prije početka sjednice otkrili da većina istaknutijih stranačkih ljudi koji su u kampanji stali iza bivšeg čelnika zagrebačkog SDP-a Milana Bandića već su sami zatražili ispisnicu iz stranke, a oni koji to nisu učinili mogli bi biti ispisani sutra odlukom glavnog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U SDP-u se doznaje da su, nakon Ivice Pančića koji je to učinio prvi, ispisivanje iz stranke zatražili zagrebački SDP-ovci Duško Ljuština, Miro Laco, Ladislav Prežigalo, Zvonimir Šostar, Jasmina Havranek i Vesna Majher.

Prethodni članci:

arti-201001150596006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001150292006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo