REDOVITI SASTANAK / Završio koalicijski sastanak, Bačić uvjerava: 'Vladajuća većina je stabilna i čvrsta'

Image
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Premijer će s partnerima razgovarati o aktualnim temama

25.9.2019.
21:00
Marko Prpić/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić izjavio je u srijedu navečer nakon sastanka koalicijskih partnera da su razgovarali o zakonskim prijedlozima i proračunu za iduću godinu, istaknuvši da je koalicija stabilna.

"Utvrdili smo da je ova vladajuća većina stabilna i čvrsta", rekao je Bačić novinarima i dodao da će mandat odraditi do kraja i pobijediti na idućim parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je kako je dogovoreno da sastanci vladajuće koalicije budu češći i da se održavaju na određenu temu kako bi se na vrijeme unutar vladajuće koalicije dogovorili o nekim zakonskim projektima. Također, i da bi definirali stajališta o najavljenim zakonskim projektima o kojima bi se zatim raspravljalo u Saboru. 

"Držimo da oko svih najvažnijih vladinih projekata postoji jedinstvo unutar vladajuće koalicije", istaknuo je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić je odgovorio da na sastanku nije bilo riječi o stajalištima predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca koje je izrekao u svojim intervjuima. Podsjetio je da su o njegovim stajalištima raspravljali na dva posljednja sastanka vladajuće koalicije, o čemu su se jasno očitovali.

Upitan, zašto je sastanak održan izvan Vlade, odgovorio je kako su nakon tri godine mandata odlučili jedan radni sastanak održati izvan Vlade u neformalnom druženju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za današnji izostanak HSLS-ovca Darinka Kosora, Bačić je odgovorio da Kosor opravdano nije mogao doći na sastanak te da je "on s njima zajedno u vladajućoj koaliciji", odnosno da nema nikakve dvojbe o Kosorovu daljnjem sudjelovanju.

Bačić je negirao da je na sastanku bilo riječi o zagrebačkom GUP-u ili o bilo kakvom konkretnom zagrebačkom projektu. Naveo je kako je bilo riječi o tome da što prije sjednu zajedno te rasprave prijedlog proračuna za iduću godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sastao se u srijedu poslijepodne u zagrebačkom restoranu "Baltazar" na redovitom radnom sastanku s koalicijskim partnerima nakon početka zasjedanja Hrvatskog sabora.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo