Pacijenti s upalnim bolestima kuhaju se na +45

18.7.2012.
7:43
VOYO logo

Velike vrućine proteklih su dana stvarale velike probleme pacijentima smještenim u splitskom KBC-u na Odjelu za gastroenterologiju. Naime, ondje ne postoji klimatizacijski uređaj, pa se oni s visokom tjelesnom temperaturom, uz vanjsku temperaturu, gotovo "kuhaju".

'Ovo je prestrašno'

"Već sam dva tjedna u bolnici. Ne mogu više izdržati. Nema dana kada nemam temperaturu oko 39 stupnjeva, a u sobi je još dodatnih 45 Celzijevih stupnjeva. Kada sunce upeče, ne da se živjeti... Neku večer sam se budio pet puta i pet puta mijenjao donju majicu. Ovo je prestrašno! Otvorimo vrata i prozore da napravimo malo propuha, ali nema koristi od toga, samo cirkulira vruć zrak. Najgore je od 14 do 17 sati, kada je sunce baš nekako u razini našeg trećeg kata i kada tuče u prozore", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju pacijent Branko Pereža iz Marine. I pacijenti u drugim sobama dijele njegove muke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitan slučaj

Predstojnik Klinike za interne bolesti KBC-a Split dr. Jugoslav Bagatin kaže da bi donacijom od deset klimatizacijskih uređaja riješili taj gorući problem. Svjestan je da pacijentima nije lako, ali ističe da bolnica nema novca za klima-uređaje.

"Ovo je hitan slučaj i odmah bi ga trebalo riješiti. Želimo da se pacijenti osjećaju ugodno. Kod svih njih se radi o upalnim bolestima s visokom tjelesnom temperaturom i kada još sunce izvana upeče, možete misliti kako im je", kazao je dr. Miroslav Šimunić, zamjenik predstojnika Klinike za interne bolesti KBC-a Split, iz koje mole poduzetnike, tvrtke ili bilo koga da im doniraju nekoliko klima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo