Plenković se razljutio /

Klinici za infektivne bolesti ponestaje mjesta. Posjetili je Plenković, ali i Beroš pa otkrio hoće li se opet cijepiti

U Klinici za infektivne bolesti samo su četiri slobodna kreveta, a intenzivna je puna: Plenković poslao poruku Raspudiću zbog Zekanovića

11.12.2021.
21:14
VOYO logo

Nakon što je Hrvoje Zekanović u Saboru pozvao na cijepljenje, stigla je nova porcija kritika, sada od njegova saborskog kolege Nine Raspudića.

Između ostalog nazvao ga je žetončićem HDZ-a, na što je burno reagirao Andrej Plenković. Uz poruku da "lažljivcima treba reći da lažu" premijer je pozvao Raspudića na COVID odjel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Klinici za infektivne bolesti samo su četiri slobodna kreveta, a intenzivna je puna. Poziv na takav COVID odjel, nakon poruka Nine Raspudića saborskim kolegama, uputio je predsjednik Vlade.

"Ja ga sad zovem tog, Raspudića, zovem ga sada neka dođe odmah, nek u 15 sati dođe. Zvat ćemo Beroša i idemo s Alemkom Markotić na COVID odjel, pod ruku na intenzivnu njegu bilo koje bolnice", rekao je premijer Andrej Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I doista. U 15 sati sastanak s liječnicima, ravnateljicom Klinike, ministrom zdravstva o aktualnoj situaciji.

"Situacija u Klinici je i dalje dosta teška. Imamo jako puno oboljelih, praktično svaku večer dočekamo sa svega nekoliko slobodnih mjesta. Ono što moram istaknuti i što je istina, prema tome ne možemo bježati od te istine, većina onih koji završavaju kod nas u bolnici s težim oblikom bolesti su necijepljeni", rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić. 

Na cijepljenje poziva i ministar zdravstva. Koronu je prebolio, cijepljen je, ali za treću dozu još će pričekati.

"Testirao sam se, broj antitijela mi je iznimno visok i u ovom trenutku ne priča se ta treća doza dodatna booster doza, međutim kad to struka procijeni, nemam nikakvih problema kao i uvijek do sada testirati se i ponovno cijepiti se", kaže ministar zdravstva Vili Beroš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPET O ŽETONČIĆIMA /

Zekanović posvađao Plenkovića i Raspudića. Premijer ga pozvao da s njim posjeti kliniku, a kada nije došao: 'Besramni licemjer'

Image
OPET O ŽETONČIĆIMA /

Zekanović posvađao Plenkovića i Raspudića. Premijer ga pozvao da s njim posjeti kliniku, a kada nije došao: 'Besramni licemjer'

Ljutiti Plenković 

Na cijepljenje je u Saboru pozvao i Hrvoje Zekanović, pa su ga smijenili s čela saborskog kluba, a za Ninu Raspudića se žetonizirao HDZ-u. Razljutilo je to predsjednika stranke.

"Proglasi čovjeka politički korumpiranim jer kao narodni zastupnik u Saboru kaže svoj stav. I gle čuda, taj stav se podudara s Orbanovim, s Putinovim, s Bidenovim. s mojim, s Janšinim. I s Ursulom von Der Layen, s Merkel, sa svima. Onda je on korumpiran zbog toga. Sram ga bilo. Lažljivcima treba reći da lažu. Da su nemoralni, da su licemjerni", rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas na COVID odjelu na kraju nije bio ni premijer.

"Takvog nevjernoga, a u biti koji jako dobro zna o čemu se radi, manipulator političkoga. Parazita političkog, profitera političkoga, treba mu reći, hajde dođi sad tu, ja sam bio od 15:00, sat vremena. Mogao je stići da ne znam gdje u Zagrebu živi. Nije došao. Znate zašto nije došao? Prepao se. Licemjeri su se prepali, jer ga je strah", dodao je premijer. 

I predsjednik Vlade i saborski zastupnik su lani preboljeli koronu. Raspudić je zbog korone bio nekoliko dana na kisiku u istoj bolnici u koju ga je danas u 15 sati Plenković i pozvao.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo