ZAVRZLAME /

Klasična hrvatska priča: u prostor namijenjen za terapijske sobe za djecu s invaliditetom smjestili noćni klub

Image
Foto: Facebook/Murall

Iz Službe pravne zaštite za stanove i poslovne prostore tvrde da Grad nije izdao nikakvu suglasnost da se dio prostora koristi i reklamira kao noćni klub

13.12.2017.
8:20
Facebook/Murall
VOYO logo

Nekadašnja "Brodosplitova" ambulanta, površine od 1300 četvornih metara, koja je u vlasništvu Grada, zjapi prazna nakon što su je prije nekoliko godina napustili pacijenti, liječnici i ostalo zdravstveno osoblje. U ovo vrijeme prošle godine Banovina je raspisala natječaj o odabiru potencijalnih zakupaca tih prostorija. 

Prema kriteriju najpovoljnije ponude, tadašnji je gradonačelnik Ivo Baldasar točno tri mjeseca kasnije, 16. ožujka, donio zaključak kako će 400 četvornih metara prostora u bivšoj medicinskoj ustanovi dati na korištenje Udruzi roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju "Anđeli", u 200 kvadrata trebali su se useliti članovi splitskog ogranka Međunarodnog društva za svjesnost Krišne, a još po 100 kvadrata otišlo je Udruzi podvodnih aktivnosti "Rostrum" i Splitskom sportskom savezu gluhih, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovori o zakupu između gradske uprave i spomenutih udruga, odnosno sad već izabranih zakupaca, nikada nisu potpisani, nego je "samo" za provedbu tog poteštatova zaključka zadužena tadašnja gradska Služba pravne zaštite i služba za stanove i stambene prostore.

Nakon toga, dolazi do zaokreta, pa tako prostor postaje noćni klub "Murall". Vlasnik kluba Andre Kodžomana morao je ukloniti klub iz derutnog objekta u Spinutu te se bunio Banovini i tražio da se njegov proble riješi, što je rezultiralo time da Kodžoman dobije i ključeve nekadašnje "Brodosplitove" ambulante da tamo privremeno smjesti svoju opremu, dok se ne snađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kodžoman je obnovio dio prostora i uložio novac, no za razliku od udruga "Anđeli" i "Rostrum" koje su postale izabrani zakupci javne imovine, kao i svih onih ostalih društava koja su se prijavila na nadmetanje, a čija su imena vidljiva iz dokumentacije koju Slobodna Dalmacija posjeduje, nigdje nije bilo Humanitarne udruge "Murall" ili s njim povezanih tvrtki i obrta.

Kodžoman je kazao kako ne želi davati nikakve izjave vezano uz slučaj te da svoje probleme rješava sam, a u Banovini tvrde da primopredaja prostora udrugama nije izvršena jer je potrebna hitna sanacija krova zgrade. Iz Službe pravne zaštite za stanove i poslovne prostore tvrde da Grad nije izdao nikakvu suglasnost da se dio prostora koristi i reklamira kao noćni klub, a nakon toga su obavljenje sve radnje kako bi se objekt osigurao od neovlaštenog korištenja. 

Iz Službe napominju kako je u proračunu za 2018. osiguran novac za početak sanacije tog prostora, a nakon nje će se izvršiti primopredaja prostora zakupcima, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo