KIŠA I SNIJEG: / Evo kakvo nas vrijeme čeka

Image

Srijeda će biti umjereno do pretežno oblačna, mjestimice s kišom, a u višem gorju susnježicom i snijegom, ponajprije u Gorskom kotaru, prognoziraju meteorolozi za danas.

24.2.2016.
7:42
VOYO logo

Vrijeme će se ipak postupno smiriti te će se djelomično i razvedriti. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Poslijepodne će posvuda oslabiti.

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu između 5 i 10, na Jadranu uglavnom od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva, najalvjuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kišno i hladno vrijeme najavljuju meteorolozi i za nadolazeće dane, s time da bi snijega u petak i subotu moglo biti i u drugim krajevima, osim u Gorskom kotaru. Čak bi i Zagreb mogao u subotu vidjeti pahulje.

Image

Nebo nad Rijekom

Stanje na cestama

Kako javlja Hrvatski autoklub, zbog snijega i zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na dionici Kikovica-Bosiljevo autoceste A6 Rijeka-Zagreb te nizu lokalnih cesta. HAK upozorava da sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na Krčkom mostu, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga i autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, a na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene smiju prometovati samo osobna vozila.

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Ravne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog prometne nezgode na autocesti A7 poslije tunela Burlica, u smjeru Šmrike vozi se uz ograničenje brzine.

Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i dijelom u Dalmaciji. Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DC36 u mjestima Rožen Breg i Donja Kupčina; ŽC3156 Mala Gorica-Žažina; ŽC3253 Košutarica-Mlaka; ŽC3275 Stankovac-Slana u mjestu Donje Jame ŽC5153 Kosinjski Most-Bakovac; LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.

Image
DUGOROČNA PROGNOZA: /

Bit će i žestokih oluja i duljih perioda vrućina

Image
DUGOROČNA PROGNOZA: /

Bit će i žestokih oluja i duljih perioda vrućina

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo