Kiowa na polju / Kiowe svečano predstavljene u Kninu, jedna završila na polju kod Stankovaca: vježba ili kvar?

Očevici tvrde da su mehaničari popravljali jedan dio i dok iz MORH-a jučer traže policijsku pomoć, danas okreću ploču i tvrde - kvara nije bilo.

6.8.2017.
18:50
VOYO logo

Nakon svečanog preleta iznad Knina jedan vojni helikopter Kiowa Warrior, koji sat poslije, snimljen je u nešto manje laskavom izdanju - kako stoji usred polja kod mjesta Stankovci.

Jedan od očevidaca potvrdio nam je da su uz Kiowu bili mehaničari i popravljali nešto na zadnjem dijelu helikoptera. Ministar obrane poručuje da kvara nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No iz Policijske uprave zadarske jučer su za 24 sata izjavili da su ih djelatnici MORH-a pozvali i zatražili eventualnu pomoć koja na kraju nije bila potrebna. Danas nam to nisu željeli reći u kameru već su nas samo preumjerili na ministarstvo obrane koje se tri i pol sata nakon našeg upita oglasilo priopćenjem od jedne rečenice.

“U sklopu nastavka započetih procesa obuke pilota i tehničara na helikopterima OH-58 D Kiowa Warrior, helikopter OH-58 D Kiowa Warrior sletio kraj Stankovaca, te se vratio u matičnu bazu u Zemuniku.”, stoji u priopćenju MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema MORH-u je tako slijetanje usred polja i zvanje policije za moguću pomoć bio tek dio planirane obuke koja je započela u svibnju. 16 Kiowa Warrior helikoptera vrijednosti oko 1 cijela 7 milijardi kuna Hrvatskoj je lani darovao SAD.

MORH se tako nedavno pohvalio snimkom u kojoj se vidi kako su hrvatski piloti uspješno prošli prva bojna gađanja i raketiranja meta iz Kiowa. A onaj koji je bio prizemljen na njivi ranije je sudjelovao u mimoletu iznad Knina, potvrdili su to iz MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo