POČEO JE KAOS / Kilometarske kolone prema moru: 'Više stojimo nego što se krećemo. Do Lučkog nam je trebalo sat vremena!'

Pojačan je priljev vozila iz smjera zagrebačke obilaznice (A3), kolona iz smjera Buzina je oko 2 km, a iz smjera Jankomira oko 5 km

19.6.2021.
13:46
VOYO logo

Kako je i bilo očekivano tijekom dana je pojačan promet na cestama u smjeru mora i ulazak osobnih vozila na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom i Mađarskom, pa iz Hrvatskog autokluba (HAK) vozače pozivaju na strpljenje.

HAK javlja da je pojačan priljev vozila iz smjera zagrebačke obilaznice (A3), kolona iz smjera Buzina je oko 2 km, a iz smjera Jankomira oko 5 km. Pojačan je i ulazak na autocestu A1 u Lučkom u smjeru mora te se zbog gustoće prometa vozi usporeno na dionici do Otočca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Željko Lukunić / PIXSELL / ilustracija

Gužva na naplatnim kućicama Lučko u smjeru prema moru

"Više stojimo nego što se krećemo. Od Autobusnog kolodvora do Lučkog trebalo nam je sat vremena", rekla je za Dnevnik.hr žena koja autobusom putuje prema moru. 

Kroz gužvu na Jadranskoj aveniji probijalo se i vozilo Hitne pomoći. Dio vozača odlučio je potražiti sreću na staroj cesti prema Karlovcu, ali i tamo je gužva. "Autobus nije ni došao do naplatnih, stišli smo na staru cestu prije. Vozimo se u koloni, nismo vozili brže od 40 km na sat", kaže čitateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prometne nesreće

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Šmrika vozi se naizmjence, jednim trakom. Prometna nesreća je i na autocesti A1 na 46+100 km (tunel Sveti Marko) između čvora Karlovac i čvora Novigrad u smjeru Dubrovnika. Promet se odvija jednom prometnom trakom. Završen je očevid prometne nesreće u tunelu Sveti Marko na autocesti A1 ali se i dalje vozi usporeno, u koloni. Potreban je dodatni oprez i strpljenje.

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, a gužve su i na većini graničnih prijelaza. Pojačan je ulazak na autocestu A1 u Lučkom, iz smjera zagrebačke obilaznice (A3) - (kolona iz smjera Buzina oko 2 km, a iz smjera Jankomira oko 5 km) te se zbog gustoće prometa u smjeru mora povremeno vozi usporeno na cijeloj dionici autoceste do čvora Zadar II i na autocesti A6 do čvora Kikovica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Gužva na naplatnim kućicama Lučko u smjeru prema moru

Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustoće prometa mogući su i na pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8) na prilazima turističkim središtima i mjestima, Krčkom mostu (DC102), riječkoj obilaznici (B8) na čvoru Matulji i na dionici Istarskog ipsilona (B8) između čvorova Lupoglav i Cerovlje.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima, ali iz HAK-a napominju da se u pomorskom prometu ne očekuju poteškoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo