"prostituirao si se u Milanu" / Kerum prijetio Opari tijekom sučeljavanja: 'Hoćeš li kroše, majmune glupi?'

Andro Krstulović Opara prilično je mirno otrpio sva vrijeđanja Željka Keruma

31.5.2017.
15:47
VOYO logo

Na sučeljavanju dvojice kandidata za gradonačelnika Splita koje je organizirala Slobodna Dalmacija, došlo je do incidenta između Andre Krstulovića Opare i Željka Keruma.

Naime, Kerum je zaprijetio Opari da će ga udariti "lijevim krošeom" te je HDZ-ovog kandidata u nekoliko navrata tijekom sučeljavanja brutalno izvrijeđao. Kerum je ustvrdio da mu je Zoran Milanović, tadašnji SDP-ov predsjednik Vlade, za Oparu rekao da je "curica", a stvari su eskalirale prema kraju sučeljavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerum je bio iznerviran Oparinim prozivanjem zbog enormnih dugovanja Kerumovih tvrtki, te prozivanjem zbog "neučinkovitosti i štete" koju je kao bivši gradonačelnik nanio Splitu. 

Kerum je u brutalnom napadu na Oparu kojeg je nazvao "lošim čovjekom", "dnom dna", optužio HDZ-ovca da se prostituirao u Milanu za vrijeme dok je tamo bio savjetnik u konzulatu RH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnički kandidat HGS-a je Oparu nauvao budalom, a kad su se kamere isključile, mikrofoni su zabilježili i prijetnju u kojoj je Kerum Opari rekao: "Što me gledaš, hoćeš li kroše, majmune glupi". Kerum je nakon toga pokupio stvari i iznerviran napustio salu te na izlazu svome protivniku dobacio "pederčino". 

Svjedoci ovog verbalnog zločina bili su novinari i tehničko osoblje Slobodne Dalmacije, koji su u šoku promatrali ovaj sukob, dok je Andro Krstulović Opara prilično mirno otrpio sva ova vrijeđanja. Opara se o čitavom incidentu oglasio priopćenjem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na današnjem sučeljavanju u organizaciji Slobodne Dalmacije maske su pale. Kerum je pokazao jasno i glasno svoje pravo lice.

Salve gnjusnih, odvratnih uvreda i prijetnji koje je uputio na moj račun ispod su svake razine ljudske komunikacije da bih ih ponavljao. To nije bilo sučeljavanje argumentima i rasprava o programu, to je bilo ludilo jednog poraženog čovjeka koji se sa svojim neuspjesima očito ne zna nositi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod rizikom da se sljedeće sučeljavanje ne bi pretvorilo u još jedan divljački Kerumov ispad, ne želim građane Splita, svoju obitelj, a ni sebe izlagati ludilu tog čovjeka te otkazujem sva planirana sučeljavanja.

Svim medijima i građanima Splita i dalje ostajem na raspolaganju odgovoriti na svako pitanje vezano za moju viziju grada i program kojega nudim. Izađite u nedjelju na izbore i Vi se suprotstavite ovakvom divljanju i izaberimo čestiti, tolerantni i pristojni Split."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opara je inzistirao na tome da se snimka sa svim uvredama na njegov račun objavi u cijelosti, a nju možete poslušati OVDJE.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo